Az Egyesült Államok Ohio államának rendőrsége nyilvánosságra hozta azt a testkamerás felvételt amelyen az látható, ahogy az egyik rendőr lelő egy fiatal terhes fekete nőt – írja a BBC, melyet a Mandiner szemlézett.
Zoom
Ta’Kiya Monet’ Yvette Young (kép: 10tv.com)
A rendőrök többször is felszólították a bolti lopással gyanúsított négert, hogy állítsa le autóját és szálljon ki. Ta’Kiya Young ekkor ahelyett, hogy engedelmeskedett volna a rendőri felszólításnak, inkább
megpróbált elhajtani a helyszínről, miközben majdnem elgázolta az egyik rendőrt, akinek valószínűleg ekkor sült el a fegyvere.
Az esetet sem a nő, sem annak meg nem született lánya nem élte túl. Young családja szerint az eset a „durva hatalommal való visszaélés” példája, és szerintük „megelőzhető” lett volna. A család büntetőjogi vádemelést fog indítani a Young és lánya haláláért felelős rendőrök ellen – jelentette be Sean Walton, a család ügyvédje.
A hatóságok vizsgálják a lövöldözést, az esetben érintett két rendőrt pedig fizetett szabadságra helyezték.
Zoom
képek: celebsweek.com
A Daily Mail szerint a 21 éves nőt, akinek már volt egy 6 és egy 3 éves gyereke, a mostanit pedig novemberre várta, azzal gyanúsítják, hogy több üveg alkoholt lopott el egy közeli üzletből.
(Kuruc.info - Mandiner - Daily Mail nyomán)