Furcsa észjárásuk van a németországi hatóságoknak: minél aktívabb és erőszakosabb a szélsőbaloldali Antifa, annál inkább fellépnek a nacionalista színtér ellen. Abszurd? Igen, de pont ez a valóság.
Még csak alig pár napja, hogy a németországi hatóságok országos razziát tartottak a Berlin Breed nevű hazafias zenekar tagjainál, de tovább folytatódik a hazafias zenei színtér elleni állami terror.
2023. szeptember 16-án Drezdában a rendőrség nagyszabású akcióval akadályozta meg, hogy szombat este jobboldali rockkoncertet rendezzenek Drezda-Gittersee egykori könyvtárában.
Zoom
20 óra körül mintegy 300 rendőr érkezett a Karlsruher Strassera, és megrohamozta az eseményt, még mielőtt az egyáltalán elkezdődött volna.
A drezdai rendőrségen - köztük az állambiztonságon - kívül a Bajor Rendőrség (USK) támogató osztagát és a szász rohamrendőrt is bevetettek a koncert feloszlatására. Egy türingiai rendőrhelikopter körözött Drezda déli részén, és még rendőrkutyák is szolgálatot teljesítettek.
Zoom
Egy férfi vádliját fotózzák. A kép furcsa fintora, hogy a fotós éppen a rendőrök által 28.-ként lefotózott férfit örökíti meg. A 28-as szám a szélsőjobboldalon a Blood & Honour (BH=28) kódja
A fenti eltúlzott apparátust látván az embernek önkéntelenül is eszébe jut a Beverly Hills-i zsaru 3. című film egyik jelenete, amikor Billy Rosewood egy elhagyott üres furgon kapcsán riadóztatja a hatóságokat Santa Monicában, Beverly Hillsben, Los Angelesben, továbbá az üdülő körzet parancsnokságát, a Kaliforniai Állami Közúti Ellenőrzést, a Körzeti Ügyészséget és a Szövetségi Haditengerészeti Partiőrséget. Valószínűleg a "német" hatóságok is a film alapján rakták össze a haditervet a neonácik ellen...
Zoom
Jörg Kubiessa rendőrfőnök
Stefan Grohme rendőrségi szóvivő a Bildnek elmondta: „Előzetes tájékoztatást kaptunk arról, hogy ez egy olyan koncert, ahol jobboldali szélsőséges körök zenéjét fogják játszani. Ezután előkészítettük a műveletet és leállítottuk az eseményt."
Zoom
A ZOG a szász mellett a bajor vérebeket is bevetette
A rendőrök igazoltatták a koncert 76 résztvevőét, köztük lengyel és cseh állampolgárokat. Sokan olyan ruhát viseltek, ami a jobboldali színtérhez köthető. Például egy férfi fekete pólót viselt, amelyre a „nyolcvannyolc” szó volt írva.
A szászországi Állami Alkotmányvédelmi Hivatal a következőképpen magyarázza a szimbólumokat: „A jobboldali szélsőséges színtéren számos szám- és betűrövidítést használnak a Németországban hatályos tilalmak megkerülésére. Ezek a rövidítések általában egyszerűek.
A számok általában az ábécé betűit, a betűk pedig az adott szlogen első betűit jelentik.” A 88-as szám tehát a „Heil Hitler”-t jelenti.
Mivel a jobboldali szélsőséges jelképek tilosak, néhány neonácinak le kellett vetnie pólóját a rendőrség reflektorfényében, és a tetoválásaikat is lefotózták. Nyilvánvalóan tiltott szimbólumokat is találtak az igazoltatottak testén.
Zoom
Egy férfi tetoválásait fotózzák
„Ha egy tetoválás sérti a törvényt, és látható a nyilvánosság számára, bizonyítékként lefényképezik" - magyarázta a rendőrség szóvivője.
A rendőrök egy kis asztalt állítottak fel kifejezetten az azonosítási folyamat és a papírmunka óráira. CD-ket és jobboldali transzparenseket is lefoglaltak. A tisztek a koncertlátogatók járműveit is átkutatták. A művelet éjfél utánig tartott.
Zoom
A koncert résztvevőinek le kellett venniük a pólóikat, hogy a rendőrök lefotózhassák tetoválásaikat
Összesen 76 személy adatait rögzítették. A rendőrség kilenc bűnvádi eljárást indított, egyebek mellett alkotmányellenes szervezetek transzparenseinek használata és lázítás miatt. Itt érdemes ismét megjegyezni: a koncert el sem kezdődött, egy számot sem játszottak le, így a zenészek nem tudtak (ha akartak volna se) senkit sem lázítani, uszítani...
Jörg Kubiessa szászországi rendőrfőnök a Bildnek hangsúlyozta: "következetesen fellépünk a jobboldali szélsőséges koncertek ellen".
A Freie Sachsen videója a rohamrendőrökről:
KG - Kuruc.info