Egy román állampolgár meghalt, kettő megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaságban dúló harcokban - közölte vasárnap a román külügyminisztérium.
A bukaresti külügyi tárca az ország angolai nagykövetségén keresztül tájékozódott a helyzetről - idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség. A közlésből kiderült, hogy a harcokban egy másik külföldi állampolgár is megsebesült.
A külügy a luandai nagykövetség révén tovább tájékozódik a helyzetről, a diplomáciai képviselettől eddig nem kértek konzuli segítséget.
A hírügynökség emlékeztetett: februárban másik két román állampolgár halt meg, négy pedig megsebesült a kongói harcokban. A mostani áldozatok zsoldos katonák, akik aknavetős támadásban sebesültek meg - írta TVR Info hírportál.
Az afrikai országban mintegy 900 román állampolgár harcol a kormányerők oldalán - emlékeztetett korábbi közlések alapján a Hotnews.ro hírportál. Ezek veteránok vagy a jobb keresetért a román hadsereget elhagyó hivatásos katonák, akik a kongói kormány oldalán harcoló helyieket tanítják be és a stratégiai helyeket védik az afrikai országban.
(MTI)