A lehetséges biztonsági kockázatok miatt a dél-koreai katonai bázisokról mintegy 1300 kínai gyártmányú térfigyelő kamerát távolítottak el - közölte pénteken a védelmi minisztérium illetékese.
A kamerákat egy dél-koreai cég szállította le, és kínai eredetüket csak egy év közben elvégzett ellenőrzés szúrta ki. Mint kiderült úgy tervezték őket, hogy egy adott kínai szerverhez kapcsolódjanak, de adatszivárgás nem történt - tette hozzá az illetékes.
Zoom
Illusztráció: Ed Jones / AFP / Getty Images
A kamerák a katonai bázisok kerítését és a gyakorlatozó csapatokat figyelték, a két Korea közötti demilitarizált övezet megfigyelésére nem alkalmazták őket a tájékoztatás szerint.
A dél-koreai védelmi minisztérium pénteken hozta nyilvánosságra, hogy külföldi gyártmányú kamerákat gyűjtenek be, és más kamerákkal helyettesítik őket, a leszerelt kamerák eredetét azonban nem közölték.
Tavaly az ausztrál külügyminiszter számolt be arról, hogy a védelmi és külügyminisztérium létesítményeiből eltávolították a kínai gyártmányú megfigyelő kamerákat, miután kiderült, hogy biztonsági kockázatot jelenthetnek.
(MTI)