2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:29 Temetésre jöttem09:02 Vármegyés lány üzenete: ne féljetek, mi vagyunk a normalitás!08:39 Újabb részletek Budaházyék koncepciós peréről: az áruló vissza akarta vonni vallomásait, de ekkor "valami történt"07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu ::

Hoppon maradtak a zsidók: nem ítélhetnek el egy 89 éves megvádolt öreget

Reklám

Szabadon engedték John Demjanjukot, akit az amerikai bevándorlási hatóság ügynökei a férfi külföldi kiadatása érdekében kedd délután már elvittek Ohio állambeli házából, mert valami zsidók szerint felvigyázta fajtestvéreik munkáját a második világháború ideje alatt - közölte Demjanjuk fia.
Ifjabb John Demjanjuk helyi idő szerint kedd este közölte, hogy apját elengedte a hatóság, de azt nem árulta el, hogy apja visszatér-e otthonába.
Kedden délután úgy tűnt, hogy az ukrán származású férfit kiadják Németországnak, ahol bíróság elé állítanák.
Egy szövetségi fellebbviteli bíróság azonban az utolsó pillanatban elrendelte a kitoloncolás leállítását.
A 89 éves Demjanjuk - akárcsak több korábbi esetben - rossz egészségi állapotára hivatkozva kérte a bíróságtól, hogy ne toloncolják ki; azzal érvelt, hogy a deportálás megalázó bánásmód lenne vele szemben, az a fizikai és szellemi fájdalom, amelyet a kitoloncolás okozna neki, kínzással érne fel.
A müncheni ügyészség márciusban adott ki elfogató parancsot Demjanjuk ellen azzal a váddal, hogy a második világháborúban "náci haláltáborok őreként 29 ezer esetben volt bűnsegéd emberölésben". (Tetszik érteni: kollektív bűnösség: aki ott volt, mind felelős a több ezer milliárd zsidó elszappanosításában. Izrael polgárai ily módon vajon nem felelősek a gázai mészárlásért?)
Az 1951-ben Amerikába bevándorolt, egykori autógyári munkás cáfolja, hogy bármi köze lenne a holokauszthoz. Azt állítja, a szovjet hadsereg katonájaként 1942-ben német fogságba esett, majd 1944-ig német börtöntáborokban volt.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready