"Az Egyesült Királyság nem támogatja az Izrael elleni bojkottfelhívást, mivel az semmit nem old meg, és csak tovább élezi a feszültséget" - jelentette ki Peter Mendelson brit gazdasági miniszter.
Érdekes módon az Irán, korábban pedig az Irak elleni szankciókat London lelkesen támogatta. Akkor sem ő, sem más nyugati vezető nem mondta, hogy a bojkott "semmit nem old meg, és csak tovább bonyolítja a helyzetet". Minden elismerés megilleti ugyanakkor a brit szakszervezeteket, amelyek a napokban lezajlott éves értekezletükön felszólították a brit kormányt: ne engedje be az országba az illegális zsidó telepeken készült árucikkeket, és szüntesse be a katonai együttműködést Izraellel.
 
Mendelson hallani sem akar semmiféle szankcióról sőt, mint mondta, szeretné, ha elmélyülnének a brit-izraeli kapcsolatok. Ugyanakkor megjegyezte, hogy kormánya a megszállt területeken épített izraeli telepeket "illegálisnak" tekinti, amelyek ráadásul "akadályozzák a béke megteremtését" a régióban. Szép, szép, de hát Izrael tesz nagy ívben arra, ki mit tekint illegálisnak. A szankciók alighanem hatásosak lennének, hiszen a zsidó állam nem lenne képes megállni a saját lábán. De a nyugati politikusok a cionisták tenyeréből esznek, így hát Tel-Aviv tovább folytathatja a népirtást.
(Al Manar nyomán, Perge Ottó)