A „bezzeg-ország” Finnországgal és annak a nemzetiszocializmushoz fűződő viszonyával számtalan cikkünkben foglalkoztunk – pl. EBBEN.

A legújabb finnországi, kapcsolódó hír az, hogy a külügyminisztérium nem talált semmi kivetnivalót a finn Nemzetiszocialista Párt, az SKSTP-NSFAP (Suomen Kansallissosialistisen Työväenpuolue - Nationalsozialistische Finnische Arbeiterpartei; igen, még a nevük is direkt az NSDAP-re utaló félnémet; Hitler-videókkal, képekkel, horogkeresztekkel bőven megtűzdelt honlap ITT) bejegyzési kérelmében.

A balliberális, muzlimbevándorlóbarát sajtó persze rögtön elkezdett huhogni, és a 2015-ös választásokra már horogkeresztes zászlókba öltözött Helsinkit vizionálni, ill. azt hangsúlyozni, hogy a párt már a céljai között is a színesbevándorlómentes Finnországot deklarálja, és csak és kizárólag finn születésűek vagy ahhoz vér szerint tartozók lehetnek a párt tagjai – finnországi cigók például nem (svédek vagy lappok igen).

Azt még a balliberális lapoknak (pl. a Hesingin Sanomat ITT található cikkének) is el kellett ismerniük, hogy bár a Második Világháború után náluk is betiltották a nemzetiszocialista pártok és szervezetek működését és alapítását, a 90-es években, az ország nemzetközi vérkeringésbe bekapcsolódósával, az EU-ba való felvételével stb. ez a szabály megváltozott, és ma már szabadon alapíthatók ilyen pártok. („Natsipuolue olisi Suomessa mahdollinen kansainvälisten sopimusten mukaan. Tästä saa kiittää Suomen 90-luvulta alkanutta kansainvälistymistä.” = „Nemzetiszocialista pártok alapíthatók Finnországban. Ez az ország 90-es évekbeli nemzetköziesedésének eredménye.”)

Nos, ennyit arról a hazai balliberálisok által igen gyakran hangoztatott „érvről”, hogy a nemzetközi szerződések miatt nem lehet például nekünk, magyaroknak nemzetiszocialista pártunk, szervezetünk. Vajon ha a finneknek lehet (amire, még egyszer, még az állam külügyminisztériuma is rábólintott), akkor nekünk miért nem?

Kapcsolódó cikk (finn nyelven; mint mindig, a Google Translate – legalábbis angolra való fordításnál - viszonylag érthető): Finnországban nemzetiszocialista pártot alapítanak.