A balliberális-rajvédő sajtóban soha nem felejtik el megemlíteni a Jobbikkal kapcsolatban, hogy Sneider Tamás jobbikos képviselő anno skinhead volt és cigányokat vert, és hogy ez mennyire civilizálatlan, mucsai, barbár, meg hogy mennyire kiírja magát Európából az olyan párt, amelynek ilyen képviselői vannak.

Nos, ha a fentiek igazak is, van egy nagyon rossz hírünk a károgóknak. Európa Japánjában, a leghazafiasabb, legnormálisabb, legfejlettebb, egyik leggazdagabb stb. leg-leg-leg-országban, Finnországban is cigányverők emelik az országgyűlés színvonalát. Az ottani Jobbik, a Perussuomalaiset színeiben. Annak a Perussuomalaisetének, amely a legújabb két, független közvélemény-kutatás (ezek közül az elsőről ITT számoltunk be) szerint is a legnagyobb a támogatása az összes párt között. Igen, a még csak véletlenül sem agymosott, és mucsaisággal, iskoázatlansággal, primitívséggel, magába zárkózottsággal igazán nem vádolható finnek ilyen hazafias, normális, és – még egyszer – cigányverő pártokra szavaznak.

A történet a következő. A finn balliberális sajtótermékek a melós, kétkezi munkás, habitusban, háttérben kb. Zagyvához, a Jobbik-képviselőcsoport „fenegyerekéhez” hasonlítható Teuvo Hakkarainent (a személyével kapcsolatos előző cikkünk ITT), a finn Jobbik parlamenti képviselőjét támadják és az ő múltjában próbálnak meg „fogódzót” találni.

Az egyik ilyen az, hogy ifjabb korában cigányokat vert meg. Az esetről (még) közelebbi, hivatalos információ (pontosan ki volt a kezdeményező, hányan voltak egyik, ill. másik oldalon) nincs; mindenesetre  az beszédes, hogy Teuvo csak a következőkkel kommentálta a dolgot: „Igen, kaptam érte pénzbüntetést”. Ez (ő kapott büntetést; kifejezetten szűkszavú kommentár és még csak véletlenül sem hozza fel a „dehát csak védekeztem!”-et) alapján 99,9% valószínűséggel feltételezhető, hogy Teuvo (esetleg másokkal együtt) támadott a cigókra, és nem azok rá(juk).

Jelenleg a következő információk állnak rendelkezésre az esetről: „Akkoriban esett meg egy verekedés roma származású személyekkel. Az érte kapott büntetésre, ill. a verekedés pontosabb részleteire nem emlékszik. „Biztosan pénzbüntetés[t]”” (finn eredeti: Samoihin aikoihin ajoittui myös tappelu romanitaustaisten henkilöiden kanssa. Siitä saatua rangaistusta tai tappelun yksityiskohtia hän ei muista tarkkaan. "Sakkoja varmaan.")

Apropó, ha már a támadás „büntetéséről” esett szó, hasonlítsuk már össze ezt a hatalmas „megtorlást” (pénzbüntetés) a barcsi srácok ártatlan, sokkal kisebb „sérüléssel” járó pofonjával és az az utáni kőkemény megtorlással (háttéranyag ITT)! Teuvót még csak véletlenül sem sittelték le, a barcsi srácokat meg, ugyebár... - nos, ez az eset is jól illeszkedik abba a sorba, amely azt igazolja, hogy a finn, természetesen 100%-ig cigánygyűlölő (lásd EZT a hivatalos anyagot) rendőrség és bíróság rendre felmenti vagy max. pénzbüntetésre ítéli a cigókat befenyítő derék finneket. Ez a különbség Európa (Svájc mellett) legélhetőbb, legnormálisabb országa és Cigányisztán között. Ott gyakorlatilag szabadon lehet cigányt verni, sőt, lepuffantani, minimális „büntetést” kap csak az ember; itt meg még azért is súlyos évekre bevarrják, ha - ahogy a barcsi mártírok tették - fel merészel pofozni egy cigánykurvát vagy -zsebtolvajt.

Az esetet több orgánum is tárgyalja. A Helsingin Sanomat cikke (számtalan hozzászólással; gyakorlatilag egy se cigóvédő) ITT. Az olvasói reakciókba különösen ITT érdemes beleolvasni. Párat idézünk (sorszámmal) a Blikknek megfelelő Iltalehti fórumából.

Ahogy a múltkori, „idézgetős” cikkben felhívtuk a figyelmet, ez a lap kb. a Blikknek felel meg, és igencsak messze áll a Kuructól. Nem egy radikális/széljobbos médium ki nem moderált, azaz az Iltalehti moderátorainál a biztosítékot ki nem vágó hozzászólásaiból idézgetünk! Megint csak a magyar párhuzamot tudjuk említeni: ha az Iltalehtinek leginkább megfelelő magyar  Blikk (és nem a Kuruc!) fórumára, cikk-megjegyzései közé valaki ilyeneket írna be, akkor az alap az lenne, hogy pillanatok alatt kimoderálnák a hozzászólását. Aztán meg rátörnék a kommadósok az ajtót egy pár órán belül...

Jó srác. Hakkarainen férfi. Én is cigányt vertem, amikor fiatal voltam! (Hyvä jätkä. Hakkarainen on mies. Hakkarainen on mies paikallaan! Minäkin olen hakannut manneja nuoruusvuosinani! #13)

Hakkarainen-nek három hurrá-kiáltást! Hurrá, hurrá, hurrá, egy férfi, aki tudja, mit kell csinálni! (Hakkikselle 3 hurraa huutoa.HURRAA,HURRAA,HURRAA,tässä mies paikallaan. #23)

Teuvo egy átlagos finn férfi, ilyenek vagyunk mi, férfiak [utalás arra, hogy a finn férfiak összehasonlíthatatlanul keményebbek, mint a legtöbb más nemzet hímjei, pl. a magyarok – hadd utaljunk arra, hogy ott a mai napig általános hadkötelezettség van, amelyet a társadalom döntő többsége támogat is!]. (Teuvo on normaali suomalainen mies, tuollaisiahan me miehet olemme. #33)

Kitüntetést a roma rohadékok összeverőjének! Jó, hogy valaki példát mutat. Ha még valami niggert is összeverne, akkor Finnország legnagyszerűbb emberének kitüntetését is megkapná! (Kunniamitali romanipaskiaisten pieksijälle, hienoa että joku näyttää mallia. Hakkais vielä jonkun rullahuulen niin sais suomen paras ihminen mitalin. #60)

Az egyetlen, ami a cikk címében zavar, az az, hogy [a cigányok] életben maradtak. Pár olyan élősködővel kevesebb lenne most, akiket a tisztességes adófizetők tartanak el. Hakkarainen-ből bevándorlásügyi minisztert kell csinálni, hogy a menekültek besz@rjanak. (Ainut mikä tuossa aloittajan otsikossa harmittaa on se että jäivät henkiin. Olis taas ollut muutama yhteiskunnan loinen vähemmän elätettävänä rehellisillä veronmaksajilla. Hakkarainen maahanmuuttoministeriksi, niin alkaa maahanmuuttajien housut tutisemaan. #86)

A cigók biztosan megérdemelték azt, hogy jól összeverjék őket. (Romanit oli varmasti ansainneet kunnon selkäsaunan. #100

Hakkarainen jó munkát csinált. Remek férfi. (Hakkarainen on tehnyt hyvän työn. Tolkku mies. #109)

Abszolút jól csinálta. Bizony, a romákat és a szomáliaiakat [másik főféreg kisebbség] össze is kell verni. Csak azért jönnek, hogy megerőszakolják a finn lányokat/nőket, raboljanak és rajtunk élősködjenek. (Ihan oikein. Kyllä romaneita ja somaleita sietääkin piestä. Tulevat vaa raiskaamaa suomalaisia tyttöjä/naisia ja rötöstelemää ja elämää sossun varoilla. #156)

Aha, ez bizony jobb férfi, mint gondoltam! Jó csináltad, Hakkarainen! És ha még a tolvajokat meg az élősködőket kirúgná az országból... REMEK VAGY, HAKKARAINEN! (Jaahas sehän on parempi mies kuin luulinkaan! Hyvä Hakkarainen! ...ja KUN vielä potkisi rajojemme ulkopuolelle mokomat varkaat ja LOIS-elätit.. ...HYVÄ HAKKARAINEN... #158)

Finnországnak szüksége lenne még több Teuvóhoz hasonló hazafira. (Suomi tarvitsisi Teuvon kaltaisia isänmaan ystäviä 2000-luvullakin. #167)
Frissítés (szept. 11. 14:55): kedvenc hozzászólónk, „Gan Ceann” írásait nem lehet nem szeretni; gyakorlatilag mindegyiket ki lehetne emelni, annyira jók (az egyik legutolsó ITT). Ezen cikkünkhöz is egy 100%-ig korrekt megjegyzést fűzött (további, témabeli, konkrét infó ITT)

"Szeretnék politikai menedékjogot kérni Finnországban!

Más: ritkán olvasgatok bele a többi kommentárba, most mégis reflektálnom kell a finneket [kivétel nélkül minden külföldit, így a magyarokat is] kirekesztéssel vádoló hozzászólásra: nekem is élnek ott ismerőseim, és épp az [egyes hozzászólók által említett állítólagos kirekesztés] ellenkezőjét tapasztalják. Mivel magyarok, így meg kifejezetten. A finnekben erősen él a finn-magyar rokonság tudata. Ha magyarként mész, és nem "cigánykodsz", tehát hasznos tagját képezed a társadalomnak, nyert ügyed van, testvérként fogadnak. A magyaroknak előnyük van a finneknél az összes többi európai bevándorlóval szemben. Esetleg még arról lehet szó, hogy azokat a bevándorlókat nézik le, akik rabszolgamunkáért mennek oda, és szállodák vécéit pucolják meg hasonlók. Az ilyeneket én is lenézem. Aki ki akar vándorolni, készüljön fel rendesen, és vesse meg a lábát a társadalomban. Mint a cikkből is kiderül, a finneknél a büszkeség és tartás olyan sokat jelent, amit Magyarországon az utóbbi 60 év fejeket porbadöngölő ámokfutása után el sem lehet képzelni. Aki megalázkodik, és mocsokban tengeti az életét, azt persze hogy lenézik. Aki talpraesett, és kiharcolja a helyét, azt nem nézik le, épp ellenkezőleg, azt tisztelik.

Egyébként a szintén nem az idegenszeretetükről híres írek is kedvelik a magyarokat, pedig velük aztán tényleg nem sok közös múltunk van, eltekintve a történelmi hasonlóságoktól. Nyugaton az számít, hogy légy ember, tartással, büszkeséggel, ne alázkodj meg."