2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:29 Temetésre jöttem09:02 Vármegyés lány üzenete: ne féljetek, mi vagyunk a normalitás!08:39 Újabb részletek Budaházyék koncepciós peréről: az áruló vissza akarta vonni vallomásait, de ekkor "valami történt"07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Cigánybűnözés ::

Helsinki: egy órát kaptak kiköltöztetés előtt a cigányok

Reklám

Mintegy száz kelet-európai cigányt költöztetett ki a finn rendőrség kedd reggel Helsinkiben egy több éve szükségszállásként működő egykori szociális központból.

Illusztráció: ezt a cigánytábort júniusban számolták fel - ugyancsak Helsinkiben

Az előre be nem jelentett akcióban az épületet több tucat rendőr özönlötte el, s egy órát adott a cigányoknak, hogy összeszedjék holmijukat és elhagyják a területet. A finn főváros keleti, kikötői részében található épület lebontását még kedden megkezdik.
A kilakoltatott cigókat arra utasították, hogy egy kempingben vagy az evangélikus egyház erre a célra kialakított létesítményeiben szálljanak meg. A kiköltöztetés a hatóságok szerint nyugodt körülmények között zajlott le. A retkek támogatóinak egyike ugyanakkor - természetesen - "rasszistának" nevezte a városi hatóságok és a rendőrség eljárását.


A finn főváros néhány lepusztult ipartelepét immár három éve használják lakó- és táborhelyül a főként Romániából, Bulgáriából és Szlovákiából érkezett cigányok, akiket a saját államukat gyűlölő segélyszervezetek vagy elmebeteg magánszemélyek támogatnak (és persze - akaratukon kívül - a meglopott állampolgárok is). Nemrég a finn parlament elé terjesztettek egy törvényjavaslatot, amely országszerte megtiltaná a koldulást, megnehezítve ezzel a lopáson kívül koldulásból is élő kelet-európai jövevények mindennapjait.
(MTI nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready