Ismét Gibson igazmondásától hangos a sajtó. Most a The Maccabees forgatókönyvírója, Joe Eszterhas vádolja "antiszemétizmussal" a színészt, mondván azért nem készíti el végül a filmet, mert utálja a zsidókat.
Joe Eszterhas, az Elemi ösztön és a Showgirls forgatókönyvírójának haragját az váltotta ki, hogy a Warner Brothers stúdió elutasította az általa írt The Maccabees forgatókönyvét, mondván nincs benne sok érzelem, győzelmi íz - írja a Guardian.

Joe Eszterhas, egy rettegő
A bejelentést követően Eszterhas egy kilenc oldalas levelet írt Mel Gibsonnak, melyben azt állítja, valójában azért lépett vissza a Júdás Makkabeus életéről szóló film forgatásától, mert gyűlöli a zsidókat. Mint írja, már a film előkészületekor azt gyanította, Gibsonnak esze ágában sincs megcsinálni a filmet, csupán "antiszemita és rasszista" kijelentései, valamint botrányos válása miatt megtépázott renoméját akarja visszaállítani. Ez a gyanúja pedig szerinte beigazolódott, hiszen hiába dolgozott ő a forgatókönyvön, nevetséges indokokkal visszadobták azt.
Említést tesz arról is, hogy Gibson nem fogta vissza magát, és közös munkájuk során többször is bibsiknek és gázkamraszökevényeknek nevezte a zsidókat (eredetiben: Hebe, oven-dodgers és Jewboys). Leírja, hogy Gibson többször is kijelentette, hogy a "a holokauszt egy rakás lószar", és rendszeresen összekeverte a Tórában leírtakat a Cion bölcseinek jegyzőkönyveivel.
Gibson annyit reagált a levélre, hogy valóban gyakran volt ideges, mert Eszterhas késett a forgatókönyvvel, amivel végül sem ő, sem a stúdió nem volt elégedett. "Tíz éve dolgozom ezen a projekten, de csak nyolc éve hoztam nyilvánosságra. Nagyon szeretném leforgatni a filmet, de sem én, sem a Warner Brothers nem akarjuk, hogy az a te szövegkönyved alapján készüljön" - írta.
(Nol nyomán)