A nürnbergi nemzetiszocialista nagygyűlésekhez hasonlította Nicolas Sarkozy franciaországi államfő legutóbbi választási tömegdemonstrációját Jean-Marie Le Pen.
A szélsőjobboldalinak tartott, de valójában ócska cionistává züllött párt korábbi vezetőjének az elnök monogramjáról a nemzetiszocializmus jutott eszébe. „NS: nemzetiszocializmus. Jaj, elnézést, a múltkor a (Concorde) teret nézve, azt hittem, hogy Nürnbergben vagyunk, az NS rövidítéssel" - mondta csütörtökön a Nemzeti Front egykori elnöke az LCP parlamenti csatorna egyik felvétele szerint Sarkozyék múlt vasárnapi 100 ezres választási nagygyűléséről, amelynek díszletein látható volt Sarkozy monogramja.
A 84 éves Jean-Marie Le Pent már több ízben is elítélték a második világháború történéseivel kapcsolatos, vitatott kijelentéseiért. Az általa alapított Nemzeti Front vezetését két évvel ezelőtt átadta holokauszt-hívő lányának, Marine Le Pennek, aki az elnökválasztás három nap múlva esedékes első fordulójában a szavazatok 13-15 százalékával csak a harmadik helyre lehet esélyes.
(MTI nyomán)