A Facebook minden cikkhez és bármilyen honlapra beágyazható Like-gombja valóságos lavinát indított el. A Google +1 ugyanolyan funkciójú, a Flattr gombja viszont más megközelítést használ.
A facebookos "tetszik" gomb mintájára egyre több oldalon található egy Flattr-gomb. A Kuruc.infón például a heti top híreink felett és minden cikkünk alján:

A Flattr egy nemzetközi adományozó rendszer, tulajdonképpen a Facebook és a Paypal ötvözete, melynek népszerűsége rohamosan nő. A regisztráció egyszerű és ingyenes, csak akkor kell pénzt feltölteni, ha adakozni szeretnénk. A rendszer ráadásul egyszerű és letisztult: egyedülálló módon a regisztrációhoz sem kezdetben, sem később nem kell megadni nevünket, születési dátumunkat és egyéb személyes adatainkat, mely joggal idegesíti a felhasználót: mi közük ehhez, mi szükség van erre? A Flattr nem kíváncsiskodik, csak egy emailcímet kell megadni a regisztrációhoz.
Egy hónap alatt két eurót vagy akár többet oszthat szét a felhasználó a "Tetszikelésre", azaz Flattr-ra méltó oldalak között. A Flattr rendszere megjegyzi, hogy a regisztrált felhasználó melyik honlapon hányszor nyomott meg Flattr-gombot, aztán hónap végén összegez, és ha egy hónapra 2 euróban maximalizáltuk az adományunkat, akkor ezt osztja szét a kedvelt oldalak között arányosan. Magyarán: ha adott hónapban a Kuruc.infón és az akarmi.blog.hu-n szintén megnyomta a Flattr-gombot ötször-ötször, akkor a hónap végén a egy eurót kapunk mi, egyet pedig az akarmi.blog.hu.
A különböző támogatási lehetőségek közül ez az egyik legjobb: feltöltéskor keveset von le a rendszer, a hónap végi adományok 90%-a pedig eljut az adott honlapok szerkesztőihez, az adományozó kiléte viszont teljes titokban marad a támogatott oldalak előtt is.
Tulajdonképpen az ingyenes tartalmakért fizethetünk, az oldalakat támogathatjuk a Flattr-gombok nyomkodásával. A minimális havi 2 eurónál többet garantáltan nem költ a rendszer, ennyiből gazdálkodik, és nem tölti újra automatikusan, nem kell aggódni. Ha elfogy a pénzünk, akkor kész, vége, nincs semmi. A Flattr szolgáltatását annyi hónapra vesszük igénybe, ameddig akarjuk: ha 2 eurót töltünk fel, akkor 1 hónapig használhatjuk. A limit egyébként módosítható, a havi 2 eurós összeget  a Flattr dashboard-részén könnyedén átállíthatja egy csúszkával az egyenleg feltöltése után, akár 100 euró is lehet a havi szétosztandó:

Egy hónapos elszámolás alatt július, augusztus stb.-t értik, nem például július 21-augusztus 21 közötti időtartamot. Hogy micsoda a fenti képen az egyenlegnél narancssárgával látható "reserved" összeg? Ez az az összeg, amit adott hónapra félrerak a rendszer. Ha havi 2 eurót állított be, és a hónap közepén regisztrál, magyarul már csak a hónap fele van hátra, akkor a "reserved", azaz a lefoglalt összeg is csak egy euró lesz, időarányosan ennyit oszthat már csak szét a kedvelt oldalak között a hónap hátralévő idejében, a maradék egy euró pedig megmarad a számlánkon, nem "nyúlja le" a rendszer.
A Kuruc.info jobb felső sarkában és cikkeink alján is megtalálható már a Flattr-gomb. Akárcsak a Facebook Like-gombja, úgy ez is el fog terjedni, és egyre több oldalon lesz megtalálható. Így megeshet, hogy Ön több különböző hírportálon, fórumon, blogon nyomja meg ezt a gombot. Mi történik? Ha 10 honlapon nyomogatta a Flattr-gombot, akkor hónap végén a havi támogatásra szánt összeget (például 2 eurót) 10 felé osztja szét a rendszer a kattintások arányában. Így végeredményben minden oldal gitártokjába beledob egy kis aprópénzt. Közhely, de igaz: sok kicsi sokra megy, a Flattr-t ráadásul egyre többen használják. Ha viszont csak nálunk nyomogatja a gombot, akkor a teljes összeg a miénk lesz.
Ha már egyszer rákattintott a Flattr gombra, és fölé viszi az egeret, megjelenik egy subscription felirat. Erre kattitnva feliratkozhat: például beállíthatja, hogy 6 hónapig automatikusan nyomódjon meg a Kuruc.infón a Flattr gomb.
Mi történik, ha adott hónapban nem nyomja meg sehol a Flattr-gombot? Ebben az esetben a fix havi összeget a Flattr jótékonysági célokra különíti el.
Egyedülálló, 100%-os anonimitás
Mivel megszakad az "utalási lánc", a magyar hatóságok nem látják a Kuruc.infót vagy más támogatott oldalt, csak annyit, hogy Ön a Flattr-re utalt. Regisztrációnál nem kell semmilyen nevet megadni, alapértelmezett beállításként pedig minden anonim: még az emailcímünk sem látszik (amivel regisztráltunk), illetve az sem látható, mely oldalakon nyomtuk meg a gombot - így például a Kuruc.info nem hogy támogatói valódi nevét, de még a Flattr-es felhasználóneveket sem tudja meg, azaz előttünk is teljesen rejtve marad, hogy ki támogatott.
Kuruc.info
Kuruc.info megjegyzés: A Flattr segítségével a Kuruc.infót is lehet támogatni. Részletek: Megér Önnek 500 forintot a Kuruc.info? Végre teljesen anonim módon támogathat a Flattr-en keresztül (részletes leírás, bemutató)