A Bajnokok Ligája-címvédő Győr már a múlt héten bejutott a sorozat májusi, budapesti négyes döntőjébe, vasárnap este pedig az volt a tét, hogy a csoport első helyét is megszerezze. A hazai döntetlen (23-23) után idegenben is döntetlent játszott a Buducsnoszt Podgoricával (26-26), ezzel pedig jelentős lépést tett a csoport első helye felé, mert már csak a kiesett Larvikot kell hazai pályán legyőzni. A Győr kemény meccsen van túl, az utolsó másodpercekben botrányos lett a meccs.
Milena Knezsevics ugyanis lefejelte a magyar irányító Görbicz Anitát. A felvételeken is jól látszik, hogy odamegy hozzá, és nem véletlenül, hanem szándékosan az arcába fejel. Majd igen szánalmas módon látványosan elterül.
Görbicz meg is mutatta a bíróknak, mi történt, mert azok nem láttak semmit, de akkor már a két dán játékvezető (Poulsen, Mortensen) kezéből kicsúszott az irányítás, a győri támadásoknál három átadás után passzív jelzést mutattak, míg a hazaiak akár két percig is támadhattak.
"Hivatalos levelet nyújtunk be az EHF Versenybizottságának. Ebben arra kérjük a bizottság elnökét, hogy vizsgálják ki az esetet a kézilabdasport imázsának védelméért, illetve hogy a Bajnokok Ligájához méltatlan sportszerűtlen viselkedésnek meglegyen a szabályok szerinti következménye. Nemcsak a jelen eset megfelelő szankcionálását szeretnénk elérni, hanem azt is, hogy a jövőben az ehhez hasonló sportszerűtlen viselkedéseknek elejét vegyük ” - nyilatkozta Kelecsényi Ernő a Győri Audi ETO KC elnöke.
Görbicz Anita így látta a történteket: "Felfokozott meccshangulatban gyakran előfordul, hogy egy-egy játékos elveszíti a türelmét. A tegnapi sportszerűtlen viselkedést nagyon nehezen viseltem, csak mára sikerült lehiggadnom. Bízom benne, hogy a beadvány eléri a célját, és a sportszerűség megmarad a kézilabdapályán."
Mocskos trükk volt
Azonnal piros lapot kellett volna felmutatni a Görbicz Anitát lefejelő Milena Knezevicsnek - nyilatkozta a Buducsnoszt Podgorica–Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája-meccset vezető Henrik Mortensen.
A dán bírót az europamaster.dk szólaltatta meg a meccs véghajrájában elkövetett brutális megmozdulásról. Amit Mortensen már csak felvételről látott. „Sajnos meccs közben, nem láttuk az esetet, és nagyon bosszantó és sajnálatos, hogy a mocskos trükkért nem adtunk piros lapot, pedig egyértelmű volt."
(Sportgéza nyomán)