A Ferencváros szurkolói csoportjai az elmúlt hónapokban különböző módokon többször is tiltakoztak, mert szerintük a szigorodó biztonsági intézkedések ártanak a lelátói fanatizmusnak. A Sliema Wanderers elleni csütörtöki El-selejtező előtt újabb megmozdulást terveznek.
„A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai demonstrációt szerveznek a jövő hét csütörtöki Sliema Wanderers elleni UEFA kupamérkőzés előtt! – írja Facebook-oldalán a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül nevű szervezet. – Tiltakozunk a bevezetésre került beléptetési rendszer és minden olyan intézkedés ellen, ami fanatizmusunk ellehetetlenítését szolgálja! Célunk, hogy az új stadion is Szentély lehessen, ahol helye van minden szurkolónak, ahol helye van annak az utánozhatatlan hangulatnak, amelytől a Ferencváros a Ferencváros, és amelyet most száműzni akarnak a lelátóról! Kérünk minden csoportokkal szimpatizálót, a Ferencváros vezetésének jelen intézkedéseivel nem egyetértőt, hogy csatlakozzon a fanatizmusért, a józan ész szerinti szurkolói hagyományok megőrzéséért indított akciónkhoz és egységesen fehér pólóban, 18:00 órakor találkozzunk a Keleti pályaudvarnál, ahonnan együtt vonulunk a Puskás Ferenc Stadionig.”
A demonstráció pontos menetéről még nincs hír, ugyanakkor az biztos, hogy a drukkerek ott lesznek a Sliema elleni Európa-liga-találkozón és biztatni is fogják kedvenceiket (mint ismeretes, az előző szezon 30. fordulójában az MVM-Paks ellen a B-közép 15 percig tiltakozása jeléül némán nézte a meccset).
(NSO)