A szervezők az alábbi felhívást tették közzé:
A hazai labdarúgó-stadionok elnéptelenedése, a magyar labdarúgásban tapasztalható több évtizedes hanyatlás, a valós problémákkal való szembenézés helyetti örökös kifogáskeresés arra sarkallt minket, hogy közös figyelemfelkeltő akciót szervezzünk!
17 hazai labdarúgótábor 2014. október 26-án egy közös tüntetésen fogja felhívni a figyelmet a labdarúgásunk helyzetére. Azért választottuk az október 26-i időpontot, mert nem akartuk, hogy a pártok választási céljaikra használhassák a tüntetésünket, illetve a Románia elleni mérkőzés előtt sem szerettük volna hangulatot gerjeszteni, mert ott a győzelem a legfontosabb.
A tüntetés hétvégéjén az NB1-es meccsek teljes bojkottjára is szeretnénk felkérni minden hazai futballbarátot, aki szeretne újra élvezhető, nemzetközileg is elfogadható eredményeket elérő focit.
Zoom
Tudjuk, hogy savanyú, meg szar, de a miénk, de akkor is a miénk lenne, ha kicsit jobb és élvezhetőbb lenne! Nem tudjuk elhinni, hogy akik még a jelenlegi állapotok mellett is kijárnak a mérkőzésekre, azok nem szeretnék, hogy jobb legyen a focink. Ha előrelépést akarnak, ahhoz előbb szembe kell nézni a problémákkal. A problémákra pedig fel kell hívnunk a figyelmet!
Együtt! Csak együtt, oldallelátós a kanyarban ülővel, fiatal az öreggel, szkennelt a szkenneletlennel, ultra és nem ultra összefogva, és nem megosztva tudja megmutatni, hogy elegünk van – Vági Mártont idézve – a magyar labdarúgás 25 éve zajló széthordásából!
A tüntetés és a bojkott további részleteiről folyamatosan fogunk információkat biztosítani a szurkolói csoportok honlapjain, a helyi és országos sajtóban, a Facebookon és egyéb csatornákon.
Békéscsaba, Debrecen, Diósgyőr, Dunaújváros, Ferencváros, Haladás, Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, MTK, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg, Szeged (Szurkolói Iroda)
Zoom
A Feol.hu cikke:
A három éve független szervezetként működő Szurkolói Iroda vezetője, a fehérvári Őri Márk elmondta, hogy az MLSZ az idén tavaszig együtt működött velük, azonban a kapcsolat megszakadt, pedig ők párbeszédre törekedtek. Mert nem a balhékat pártolják, de a szurkolói kártya bevezetése számukra teljes mértékben elfogadhatatlan. Főleg annak tudatában, hogy az MLSZ álláspontja szerint az egy szolgáltatás. – A szurkolói kártya elsősorban nem biztonsági eszköz, hanem célja a jegyvásárlás és a bővülő szolgáltatások igénybevételének meggyorsítása és leegyszerűsítése – de ha az, akkor miért kötelező szeptember 15-től?
Őriék azt kifogásolják, hogy az MLSZ a parlamentre mutogat, miszerint az Országgyűlés alkotta meg a törvényt, holott a az MLSZ biztonsági szakemberei írták meg az előterjesztett anyagot. “Folyamatosan üldözik a szurkolókat, miattuk nevetséges dolgokért büntetik a klubokat. Az Észak-Írország elleni mérkőzésen már nem lehetett állva szurkolni. Jó focink nincs, csak a keserűség, a nemzetközi kudarcok, fogadási csalások, de a jó lelátói hangulatot kinyírják. Ha ez így folytatódik, akkor tavaszra üresek lesznek a stadionok – mondta keserűen Őri Márk.
Amennyiben körültekintünk a Nemzetküzi Labdarúgó Szövetség(UEFA) felségterületén, kiderül, hogy az 54 tagszervezet közül csak ötnél – Görögország, Benelux államok: Belgium, Hollandia, Luxemburg, Lengyelország és Olaszország – létezik szurkolói kártya. Ám a lengyelek a nézőszám csökkenése miatt 2015-ben, míg az olaszok 2016-ban megszüntetik.
”A Ferencváros vezetősége egyértelműsítette, hogy ragaszkodik a világ egyetlen más stadionjában, sporteseményén sem szükséges biometrikus adatok begyűjtéséhez, amely megadása nélkül ezentúl fradista nem szurkolhat a helyszínen a futballcsapatának” – ez volt olvasható a Fradi szurkolóinak MTI-hez eljuttatott közleményében, amikor a klub kötelező jelleggel bevezette a magyar sikerterméknek számító vénaszkennert.
Ha nem tudnák, a világon egyedülálló rendszer, a szokásos 10-15 pont helyett 5 millió ponton azonosítja a belépő tenyerét, kizárólagosan azonosítja az adott személyt. Ezért jövőben a bankkártyát, az utazási bérletet vagy akár az útlevelet is kiválthatja.
(Ultras Liberi nyomán)
Zoom