A Farkas saját készítésű, 40#-es Zrínyi íjával és nyílvesszőjével, kategóriájában soha nem látott óriási lövésével most is maradandót tett le a "rekordok könyvében" is, hiszen az ázsiai stílusban 50#-ig kategóriában 414 métert lőtt.
Zoom
Elképesztő távolság ilyen viszonylag kis erősségű íj és lövésmód esetében, amit a mostani versenyen megmutatott a világnak a hajdúnánási versenyző. A versenyen három kategóriában versenyzett és lőtt a legtávolabbra.
Mónus József szavai:
- Szerintem nagyon kedvezőtlen volt az időjárás az én lövésmódomnak, amit most alkalmaztam, de a versenyen az adott körülményeknek között kell eredményesnek lenni.
Annyira örültem ennek a 414 méteres lövésnek, mert szeretem újra és újra megmutatni, hogy a már-már lehetetlen távolságnál is lehet messzebb lőni. Az pedig, hogy 575 méterre lőttem korlátlan vadászreflex kategóriában, még most is bizsergető érzés.
Örülök, hogy egy lehetek a magyar emberek között, aki semmi mást nem csinál, mint összegyűjti az emberek akaraterejét, hitét, vágyait, és kiáll a küzdőtérre. Én ezt íjjal teszem, majd saját tudásom hozzáadásával, ezen hit, nemzetimúlt-tisztelet, büszkeség és vágyak erejével harcolok a piros-fehér-zöld lobogó megbecsüléséért. Pénz nélkül, lemondásokkal, elszántan, szabadon, büszkén, de legfőképp MAGYAR emberként!
Persze hogy erőt adnak ezek az érzelmek, persze hogy feledtetnek minden verítéket, kínlódást, fáradozást, és adott esetben a könnyeket is. Hétről hétre erőt kell vennem magamon, mert még mennem kell tovább.
A világon nekem nemcsak a legtávolabb vagy legpontosabban lövőket kell legyőznöm a versenyek színterein, hanem a legjobb íjakat és nyílvesszőket is túl kell lőnöm saját készítésű fegyvereimmel.
- Mit szeretne kérni, ha teljesülhetne egy kívánsága?
- Azt szeretném, hogy az emberek barátságát és hitét továbbra is magam mellett tudhassam azért, hogy tovább élhessen bennem a meggyőződés, hogy együtt vagyunk, és nem vagyok egyedül.
- Mit szeretne még elmondani zárszóként legújabb sikere kapcsán?
- Röviden megfogalmazva: köszönöm, magyarok!
Most megyek tovább, mert van még feladatom: a győztes jogán megmutatni a világnak a magyar zászlót!
(Fb)