Magyarország tokiói nagykövetsége a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közös projektjében a magyar sportolókra és sportsikerekre hívja fel a figyelmet Tokió egyik legismertebb pontján.
A sibujai (Shibuya) kereszteződésben a legforgalmasabb napokon több százezren is megfordulnak, alkalmanként akár háromezer ember is átkel a zöld jelzésnél. A helyszínen kiemelt szerepet kapnak a kereszteződés oldalán álló épületek homlokzatán elhelyezett kivetítők. Az egyik legnagyobb felületen reggel 9 és este 8 óra között óránként többször jelenik meg a magyar olimpiai csapat üzenete - tájékoztatta a tokiói magyar nagykövetség az MTI-t.
A 15 másodperces összeállítás magyar olimpikonokkal illusztrálja az olimpiai mozgalom legfontosabb üzeneteit, magyar és japán nyelven.
"A nagykövetség és a MOB együttműködésében megvalósult projekt célja, hogy a járványhelyzet miatt szigorú intézkedésekkel megrendezett olimpia ideje alatt Japánban és világszerte még többen ismerjék meg Magyarországot, és még többen szurkoljanak a magyar sportsikerekért" - áll a nagykövetség levelében.
(MTI)