A Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmados győzelmét - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke szombaton este egy veszprémi nagygyűlésen.
Azt hallani ugyanis, hogy a Jobbik veszélyezteti a Fidesz kétharmados győzelmét, holott ez éppen fordítva van, fogalmazott a Jobbik vezére.
A Veszprém Arénában csaknem ezer ember tapsviharral fogadta a Jobbik-elnök közlését, miként azt is, hogy ha megnyerik a választást, megszüntetik a TV2 és az RTL Klub televíziókat.
Vona Gábor szerint az országot csak tudatosan, készakarva lehetett ennyire szétverni, és ezt nem a magyar emberek tették, hanem a politikusok. Mint mondta: a politikusok azért reszketnek tőlünk ennyire, mert tudják jól, hogy a radikális változás rajtuk fog kezdődni.
Ha van párt, amelynek nem fog megremegni a térde, ha Draskovicsot, Szilvássyt, meg a többieket be kell zárni a börtönbe, azok mi vagyunk - jelentette ki a Jobbik elnöke.
Szerinte ha a Fidesz nyerné meg a választásokat, akkor sem lesz jobb. Pintér Sándor lesz állítólag a Fidesz belügyminiszter-jelöltje, s állítólag az övé lesz nem csak az összes rendvédelmi fegyveres testület, hanem a titkosszolgálatok is, s övé lesz az APEH - mondta.
Akinek mindez a kezében van, bárkit el tud tüntetni - fogalmazott, megjegyezve: a Fidesznek a legfontosabb célja az lesz, hogy a Magyar Gárdát, a Jobbikot eltüntesse. A Fidesz bennünket ellenségnek tart, az összes lakossági fórumukon már csak arról beszélnek, hogy miért kell a Jobbikot eltaposni - mondta.
A Jobbik programjáról szólva kiemelte: a számonkérés csak félmunka, ugyanis olyan törvényeket kell hozni, hogy a jövőben a politika ne válhasson még egyszer a társadalom ellenségévé. El kell törölni a képviselők mentelmi jogát, törvénybe iktatni a visszahívhatóságukat, eltörölni a végkielégítésüket, nyilvánosságra kell hozni az ügynöklistákat, a nemzeti vagyont pedig alkotmányos védelem alá kell helyezni - tette hozzá.
Vona Gábor szavait nagy taps, éljenzés fogadta. A pártelnök szerint a multinacionális tőkét meg kell rostálni, a meglévő hiteleket újra kell tárgyalni, s a magyarokon már nincs mit tovább szorítani; adót kell csökkenteni és munkahelyeket teremteni.
A Jobbik elnöke kijelentette: aki nem akar dolgozni, bár tudna, az ne egyék. Szerinte a"cigány kisebbség egy jelentős része - tisztelet a kivételnek - életvitelszerűen rendezkedett be arra, hogy szociális segélyekből éljen, és esze ágában sincs dolgozni. A Jobbik minden erővel támogatni fogja a tisztességes gyermekvállalást, de nem fogja támogatni a megélhetési gyermekgyártást - mondta.
A nagygyűlésen bemutatkoztak a Jobbik Veszprém megyei képviselőjelöltjei: Ajkán Ferenczi Gábor tanár, Balatonfüreden Kepli Lajos mérnök, Pápán Erőss Bulcsú tanár, Tapolcán Dobó Zoltán közgazdász, Várpalotán Szabó Richárd agrármérnök, Veszprémben pedig Kovács Rajmund középvezető és Forgó Gyula üzemmérnök indul a választásokon.
(MTI)