Képpel igyekezett igazolni a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy Rogánnak halaszthatatlan programja akadt, ezért nem tudott megjelenni a Portik Tamással való szembesítésen.
Hétfőn jelenhet meg az az interjú, amit Rogán Antal adott a Bild napilapnak – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Indexszel. A hivatal azután erősítette meg korábbi állítását, hogy pénteken A Magyar Nemzet megírta: a Bild müncheni szerkesztőségében nem tudnak a miniszterrel készülő beszélgetésről. Keresték a lap központi szerkesztőségét is az interjúval kapcsolatban, onnan egyelőre nem kaptak választ.
A Brexit ellen szólalt fel Rogán
A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint Rogán a Bildnek adott interjú mellett német újságírókkal folytatott háttérbeszélgetést, ezért nem tudott megjelenni a Portik Tamással való szembesítésen. A miniszter emellett megbeszélést folytatott Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is Nürnbergben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda erről képet is mellékelt az Indexnek. Az elküldött fotót egyébként valóban közölte a Bild is pénteken: a szóban forgó cikkben azt írják, a magyar miniszterelnök belekezdett Brexit elleni kampányába. Röviden megszólal Rogán is, szintén amellett érvelve, hogy Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia. Söder is arról beszélt, hogy Nagy-Britannia nélkül Európa nem mondható teljesnek.
Zoom
Rogán Antal és Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszter találkozója Nürnbergben
Portik: Pénzt vittem a politikusnak
Rogánnak pénteken a bíróságon kellett volna megjelennie, miután tanúként idézték be a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért tizenöt év fegyházra ítélt Portik Tamást. Portik a tárgyaláson kifejtette, hogy a 2000-es évek óta ismeri a volt polgármestert, és egyszer megkérték arra is: vigyen el a politikusnak tízmillió forintnak megfelelő eurót. A Miniszterelnöki Kabinetiroda ezután viszont azt közölte: Rogán soha nem találkozott Portikkal. A hivatal hozzátette, tanúkat is fognak beidézni, akik cáfolják majd a Prisztás-gyilkosságban játszott szerepéért elítélt Portikot.
(MNO nyomán)