Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Kisvárdában közel húszezren, vonzáskörzetében százezer körülien élnek. A városka erősen fideszes beállítottságú, de az MSZP-t a Jobbik is nagyon megelőzte a 2010 évi országgyűlési választáson. 2010 előtt 16 évig független volt a polgármester. Kisvárda országgyűlési képviselőjelöltje dr. Seszták Miklós, a polgármester Leleszi Tibor.
Kisvárdáról jelentkezett egy Hírhatár-olvasó, aki ezt írta a szerkesztőségnek:
Elkötelezett jobboldali szavazó voltam, de úgy döntöttem, soha többet nem adom a voksomat a Fideszre. Mivel tartok a fideszesektől, szeretném, ha a névtelenségem megmaradna, mert nagyon negatív hatással lenne az életünkre, ha kitudódna, hogy én írtam Önöknek.
Polgármesterünk egy talpig becsületes és szerény ember, a gond az vele, hogy csak bábja az alpolgármesternek és az országgyűlési képviselőnek.
Az alpolgármester Zámbó István. Őt és két testvérét Zámbó klánnak nevezik a városban. Zámbó István alpolgármester középső öccse, Zámbó József, mielőtt a testvére alpolgármester lett, egy vendéglátó üzletet irányított. Zámbó Gábor a legkisebb testvére üzletében dolgozott és dolgozik a mai napig is. A felesége tanárnő.

A Zámbó klán hihetetlen módon kezdett gazdagodni, amit lehetett, felvásároltak, ők azt mondják pályázati pénzen szereztek ingatlant a város legjobb helyein.
Zámbó József egy éve vált el, az asszonyt kifizette 20 millióval, és ezután csodásan kezdett gyarapodni. Egy 350-es Mercedest vásárolt magának, a fiának meg egy Porschét. Megvett több ingatlant a városban, mint ő mondja, pályázati pénzből. Ezt meg is értem, de azok, mint tudjuk csak 45%-ban vannak ingyen, a másik 45%-ot hitelből kell fizetni, és 10% önrészt kell beleadni. Egy húsboltról van szó meg egy most ruhaboltként üzemelő helyről. Nem hihető, hogy az önerő mellett még a hitelek törlesztőrészletére is telik. Legalábbis ez egy tisztességesen élő, becsületesen dolgozó és adózó ember számára felfoghatatlan, hogy honnan, miből.
Zámbó Gáborról meg csak annyit, hogy ugyan egy pincér és egy tanár jövedelméből honnan van pénz két darab tiszta új Honda terepjáróra, meg olyan kb. 30 millás házra, amit most újítottak fel, és amibe Pestről hozattak lakberendezőt 2 millióért?
Zámbó István alpolgármester - már elnézést, de nekem ez a véleményem - egy szó szerint vett egoista, buta bunkó... nem tud felolvasni egy szöveget egy rendezvényen, kommunikációs tréningre járt, hogy egyáltalán meg tudjon szólalni.
Egy alkalommal egy szolgáltató helyen, szándékosan nem írom le hol, mert nem akarom bajba sodorni a tulajt, azt mondta, hogy csak a Fidesz-közeliek tudnak létezni a városban, mert erre nekik gondjuk van, ez az ő városuk...
Zámbó István alpolgármesternek tőlünk egy 20 km-re lévő vámszabad területen áll a Bentley gépkocsija, amit csak a választások után fog előhozni, ez nem pletyka hanem fix infó. Megvásárolt egy valamikor tsz-irodaként működő kúria stílusú épületet, ami helyi védelem alatt áll, és, mint hallottam kaszinót szándékozik benne csinálni. Ez neki testhez álló, mert amíg lehetett, több vendéglátó helyen is voltak gépei, de miután azok megszűntek, nem volt semmi, amit üzemeltetett volna, míg alpolgármester nem lett. Utána lett neki három trafik, megvett egy másik kocsmát, ami már egy éve zárva van.
A Zámbó klánra megérett már egy NAV-vizsgálat, csak itt senki nem meri megtenni... Pedig biztosan lenne hol keresgélni, hiszen a polgármesteri hivatalt most újították fel 1,1 milliárd forintból, ami nagyon sok pénz, és bizonyára fillére el kell vele számolni. Talán csak a Zámbó klán adózott jövedelmét kellene összehasonlítani a vagyongyarapodásukkal, és máris minden kérdésre ott lenne a válasz.
Ez a mostani választás pedig egyenesen kiverte a biztosítékot.
Seszták képviselő úgy járkál itt, mint kakas a lucernában, nem engedik más párt molinóját kirakni még magánterületre sem, főleg ha az frekventált helyen van, mert akkor jaj a tulajnak! De ő kirakhatta a sajátját egy iskola falára úgy, hogy még az utcanévtábla is le van takarva. Mint utólag megtudtam, az iskola épülete Sesztáké, ő adta ki bérbe az államnak, hogy legyen benne iskola... de attól az még közintézmény... gondolom én.
Naná, ha valakinek hátulról piszkoskodva üzengetnek, hogy ha kirakja más párt molinóját, akkor majd vállalja a következményeket meg mindenféle ellenőrzést, meg majd jól rászállnak. Na nem mintha ettől félnie kellene, de az ember itt é,l és ezeknek sok ágú a karjuk...
Nagyon sokan vagyunk, akik négy éve még hittünk bennük, de most tutira nem fogunk rájuk szavazni!
A focitámogatás és a trafikmutyi kapcsán elhíresült alpolgármestert most újabb oldaláról ismerhettük meg, de hogy ez a választókat milyen irányban viszi Kisvárdán, majd eldől április 6-án.
A cikket a lap elküldte Kisvárda polgármesterének, Leleszi Tibornak észrevételezésre és csak ennyit kérdeztek:
Van-e bármi az olvasói levélben, ami nem tényszerű?
A Zámbó család gyarapodásáról mi a véleménye?
Tud-e arról, hogy Kisvárdán az iskolán is fideszes molinót helyeztek el?
Tud-e arról, hogy más pártok molinóinak elhelyezését milyen módszerekkel akadályozza meg a kormánypárt helyi képviselője vagy más?
Válasz egyelőre nem érkezett.
(13. kerületi hírhatár)