2020. április 6., hétfő, Vilmos, Boglárka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:12 A marokkói király amnesztiával harcol a koronavírus ellen22:53 Kórházba szállították a brit miniszterelnököt22:48 Tónus IX: öld meg a bankot!22:28 Az Egyesült Államok tisztifőorvosa szerint "ez lesz a mi Pearl Harbourunk, a szeptember 11-énk"22:07 Dániel Péter antifasizmusától Donáth Anna rasszizmusáig - Heti progresszió (XXII.rész)21:26 Törökországban ismét mintegy háromezer új fertőzöttet diagnosztizáltak20:53 Egy nap alatt csaknem 11 ezren tértek haza Ukrajnába20:21 Ausztriában a 12 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzöttek száma20:04 Megölte egyéves kislányát egy budapesti nő19:45 Csehország francia betegeket gyógyít19:21 Kevesebb halott egy nap alatt, de ismét emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban 18:58 Meghalt 108 éves korában "az allergia nagyapja"18:46 Toroczkai: koronavírus és a propagandaháború - fontos, hogy ne üljünk fel sem az orosz, sem a kínai, sem az amerikai propagandának17:59 Otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja17:37 Könyveket, folyóiratokat tett elérhetővé online a Történettudományi Intézet
24 óra legolvasottabbjai

Választás 2014, Videók ::

Itt a legújabb lenyűgöző cigány kampányfilm

Reklám

Célegyenesbe érkezett a 2014-es választási kampány. Érthető politikai megfontolásokból minden párt a lehető legkedvezőbb benyomást igyekszik kialakítani magáról leendő választóiban, s ezért arra is ügyelnek kommunikációs szakembereik, hogy a párt profilját megfelelő arcú, lehetőleg vonzó, jóképű és kellő retorikai készségekkel rendelkező nők és férfiak jelenítsék meg ország-világ előtt.

Áládár, a húzóarc
Nos, ezt illetően a Magyarországi Cigány Pártnak sikerült egy hatalmas, bődületes öngólt lőnie. A klip vetekszik az azóta elhalálozott MDF négy évvel ezelőtti választási bemutatkozó filmecskéjével. Az alább megtekinthető kis videón egy bizonyos Leila és Pali elképesztően hamis gajdolással teremti meg a kellően cigányos bukéjú hangulati előkészítést a „romavezérek” magvas, eszmei-politikai mondanivalójának egérfarknyi hosszúságú terjedelemben történő kifejtéséhez.
Mindazonáltal a gyanútlan néző számára az a titkok világának örök balladai homályában marad, vajon mitől is „buli” az, ha egy állampolgár április 6-án, élve alkotmányos jogával, választani megy majd. Netán a cigányság kollektív tudatalattijában a voksoláshoz, a kampányidőszakhoz eleve holmi ingyenes kortespálinka-osztogatás és az ital leöblítésének eufórikus képzete kapcsolódik?
Rejtély továbbá az is, hogy miért épp a titokzatos 39 998-as bűvös számot emlegeti régi jó SZDSZ-es ismerősünk, Horváth Aladár jogvédő – ámbár eme picinyke apróságon ne akadjunk fenn, hiszen közismert, hogy bizonyos privilégizált hazai etnikumok fiktív történelme pincétől padlásig dugig van tömve fantasztikusabbnál fantasztikusabb, légből kapott, mitikus számsorokkal –, amely végösszeg az épületes „zenei” produkciót nyújtó Leilával és Palival kiegészülve rögvest kerek, egész számra, 40 000-re nő.
Azért ne legyünk igazságtalanok, illetve csúnya „kirekesztő nácisták-fasiszták” és próbáljuk a hazai liberálisok és antirasszista frontharcosok által mitizált „másságos” gondolkodásmódot és „eltérő kultúrát” mint potenciális rejtett erőforrást is megérteni. Könnyen lehet, hogy ama 40 000 cigány fiatalt ez a kis film egy kívülálló számára elképzelhetetlen és felfoghatatlan esztétikai gyönyörben, valamint heuréka élményben részesíti majd, és sorsfordító történelmi elhatározásra ösztönzi: az április 6-ai „bulin” a választási íven beírja a három plusz jelet, pontosabban az egyetlen ikszet az MCP előtt árválkodó négyzetbe.
Lipusz Zsolt – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready