2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:32 Telefonon egyeztettek Kína és az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalói08:05 Hiába hisztizett Ukrajna, Oroszország visszakapta szavazati jogát az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében07:47 Több százmillió forintos kárt okoztak a viharok07:33 Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat06:53 Egyre többen vesznek fel lakáshitelt új ingatlanra22:31 Reuters: Venezuelába érkezett az orosz légierő egyik repülőgépe22:21 Az atomalkuban vállalt kötelezettségei betartására szólította fel Teheránt több európai ország22:12 Putyin jövő év végéig meghosszabbította az élelmiszer-embargót21:43 A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"21:20 Előválasztási bohózat: nem válogatnak az eszközökben a "demokraták"21:05 Hétszeres életfogytiglanra ítélték Ciprus első sorozatgyilkosát20:44 Üvöltve kergette ki a "nem megfelelő állapotban lévő" pópa a kórust és a közönséget a székesfehérvári szerb ortodox templomból20:04 Emlékoszlopot állítottak a Ludovika ellenforradalmi felkelésének évfordulója alkalmából19:55 Trump még a perzsa ajatollah ellen is hozott szankciót19:27 Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben
24 óra legolvasottabbjai

Technika :: :: Hozzászólások

Nepálban betiltották a PUBG-t

Reklám

Az elmúlt bő fél évben szinte semmit sem lehetett hallani a mostani battle royale őrületet elindított Playerunknown's Battlegroundsról (PUBG), részben mivel riválisok egyre irrelevánsabbá teszik. A számítógépes változata a játékosok átlagos számát tekintve tavaly januárban volt a csúcson, azóta trendszerűen csökken a népszerűsége, bő egy év alatt nagyjából harmadára zsugorodott a játékosbázisa.
Zoom
(Forrás: PUBG Corporation)
Ettől függetlenül valamiért mintha hirtelen divattá kezdett volna válni a PUBG betiltása, egy rövid indiai huzavona után most a nepáli rendőrség csapott le rá. Ennek oka, hogy egyre több olyan beszámoló érkezett a szülőktől és az iskoláktól, miszerint a PUBG elvonja a diákok a figyelmét, továbbá agresszívvá teszi őket.
A battle royale egy videojáték-műfaj, amelyben a játékosnak túl kell élnie a támadásokat más játékosoktól, és lehetőleg utolsónak kell talpon maradnia a harctéren.
A rendőrség pszichiáterekkel is konzultált a játékról, ők azon az állásponton voltak, hogy az erőszakos videojátékok a való életben is erőszakossá tehetik a gyerekeket. Ezt ugyan tudományos kutatásokkal garantáltan nem tudták alátámasztani, de érthető, hogy a rendőrség nem kezdett el vitatkozni velük.
További érdekesség, hogy nem csak az internetszolgáltatóknak kell letiltaniuk a játék szervereihez való csatlakozást: a rendőrség letartóztatással fenyegeti az olyan játékosokat, akik valamilyen módon a tiltás ellenére játszanak a PUBG bármely verziójával.
Az viszont nem világos, hogy a rendőröknek milyen jogcímen kell elvinniük a tetten ért játékosokat, ebből fakadóan pedig milyen büntetésre számíthatnak.
(Origó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready