2019. április 21., vasárnap, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:33 A hit magánügyek közé száműzése a baloldali, liberális, szocialista, nemzetközi eszmékből jött15:49 Erdélyi turnéra indulnak a Fölszállott a páva versenyzői15:17 Húsvéti robbantássorozat: katolikus templomokat és szállodákat sújtottak véres merényletek Srí Lankán15:01 Az MTVA feljelenti Sargentiniéket egy lopott kampányvideó miatt14:28 Még két napig gyűjthetnek ajánlásokat a pártok13:56 Ezeken a településeken rossz a levegő minősége13:30 "Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre12:26 Lépfenével fertőzött döghúst dolgoztak fel és árultak Békés megyében12:00 Szennyvíztartályban lelte halálát egy taktaharkányi kisfiú - a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz11:30 "Keltetőshow-val" népszerűsíti felelős állattartást a Nébih10:41 A hit nem magánügy! - keresztény blog a "Z-generációnak"09:58 "Csak annak a nemzetnek lehet föltámadása, melynek öntudata a sírba szállásban sem veszett el"09:24 Érik a vádemelés Hóhér Hasszán ellen09:12 Három elnökjelölt közül választ Észak-Macedónia08:57 19 éves lányt gázoltak agyon Cegléden
24 óra legolvasottabbjai

Technika :: :: Hozzászólások

Nepálban betiltották a PUBG-t

Reklám

Az elmúlt bő fél évben szinte semmit sem lehetett hallani a mostani battle royale őrületet elindított Playerunknown's Battlegroundsról (PUBG), részben mivel riválisok egyre irrelevánsabbá teszik. A számítógépes változata a játékosok átlagos számát tekintve tavaly januárban volt a csúcson, azóta trendszerűen csökken a népszerűsége, bő egy év alatt nagyjából harmadára zsugorodott a játékosbázisa.
Zoom
(Forrás: PUBG Corporation)
Ettől függetlenül valamiért mintha hirtelen divattá kezdett volna válni a PUBG betiltása, egy rövid indiai huzavona után most a nepáli rendőrség csapott le rá. Ennek oka, hogy egyre több olyan beszámoló érkezett a szülőktől és az iskoláktól, miszerint a PUBG elvonja a diákok a figyelmét, továbbá agresszívvá teszi őket.
A battle royale egy videojáték-műfaj, amelyben a játékosnak túl kell élnie a támadásokat más játékosoktól, és lehetőleg utolsónak kell talpon maradnia a harctéren.
A rendőrség pszichiáterekkel is konzultált a játékról, ők azon az állásponton voltak, hogy az erőszakos videojátékok a való életben is erőszakossá tehetik a gyerekeket. Ezt ugyan tudományos kutatásokkal garantáltan nem tudták alátámasztani, de érthető, hogy a rendőrség nem kezdett el vitatkozni velük.
További érdekesség, hogy nem csak az internetszolgáltatóknak kell letiltaniuk a játék szervereihez való csatlakozást: a rendőrség letartóztatással fenyegeti az olyan játékosokat, akik valamilyen módon a tiltás ellenére játszanak a PUBG bármely verziójával.
Az viszont nem világos, hogy a rendőröknek milyen jogcímen kell elvinniük a tetten ért játékosokat, ebből fakadóan pedig milyen büntetésre számíthatnak.
(Origó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready