Egyelőre a Microsoft sem érti, mi áll a jelenség mögött, ami miatt nem vagy csak nehezen lehet leállítani egyes Windows 7-et futtató számítógépeket.
Különös hiba ütötte fel a fejét a már lejárt, így tehát hivatalos terméktámogatással nem rendelkező Windows 7-ben – írta az Engadget a portálhoz befutott, illetve a Redditen megsokasodott felhasználói panaszok alapján.
A hibával érintett számítógépeknek ugyanaz a problémájuk: nem vagy csak nehezen lehet őket leállítani, de az egyelőre nem igazán világos, miért történik ez. Volt olyan felhasználó, aki az Adobe szoftvereinek frissítőcsomagjával okolta a jelenséget, és annak kikapcsolásával sikerült orvosolnia azt. Másvalakinél az adminisztrátori kérés vezetett csak eredményre.
A hiba során ugyanaz az üzenet jelenik meg a számítógép képernyőjén, arra figyelmeztetve a felhasználót, hogy a rendszer nem leállítható, mivel a tulajdonos nem rendelkezik az ahhoz szükséges engedéllyel:
Zoom
Twitter/@Trendswood
A Microsoft egy szóvivője türelmet kért, elmondása szerint már dolgoznak a hiba felderítésén. Azt, hogy hány érintett lehet, szintén nem ismert.
(HVG)