A The Local beszámolója szerint szombat hajnalban egy teherautó elgázolt egy afgán férfit a francia calais-i menekülttábor melletti autópályán. A lap szerint a rendőrség is megerősítette, hogy a férfi nem élte túl az esetet, és vizsgálják, hogy mi történt pontosan.
Az áldozat állítólag egyike volt annak az ötven embernek, akik faágakkal takarták be magukat az út szélén, hogy a lassító kamionokra váratlanul felkapaszkodhassanak.
Az eset két nappal azután történt, hogy a sátortáborban kétszáz afgán és szudáni jöttment verekedett össze, és több mint negyvenen megsérültek.
A gázolás egyébként azon az útszakaszon történt, ahol tavaly novemberben a felvidéki magyar kamionos hírhedt videója készült:
A Calais-nál felvételt készítő kamionos ráhúzta a kormányt a menekültekre, bár szerinte csak kikerülő manőver volt - fogalmaz feddően a zsidó lap. A cég felmondott neki.
Calais egy francia kikötőváros, a település peremén elterülő dzsungelnek nevezett sátortáborban jelenleg 4-5000 menekült tartózkodik, akik abban reménykednek, hogy a La Manche-csatornán áthaladó kamionokra felugorva eljuthatnak Angliába.
(Index nyomán)
Kapcsolódó: