A kiszabható legsúlyosabb börtönbüntetésre ítélték Ernst Zündel revizionista gondolkodót, a cionisták által megszállva tartott Németországban, holokauszt-tagadásért. A vád nem más, mint 14 rendbeli „gyűlöletkeltés” „náci és antiszemita” propaganda!


A 67 éves Zündelt, aki ezelőtt Kanadában élt, 2005-ben deportálták Németországba, miután világhálón és írásos kiadványokban a holo-dogmával kapcsolatos felvilágosító munkát folytatott. Tagadta, hogy a III. Birodalomnak az lett volna a célja, hogy az európai zsidóságot teljes egészében megsemmisítse, illetve vitatta az áldozatok számát is.

Mint a BBC tudósította, Zündel elutasította az aljas vádakat, ragaszkodott a szabad szólás jogához, és érthetően megkérdőjelezte azon német törvények alkotmányosságát, amelyek alapján eljárnak ellene.

Védői közül ketten záróbeszédükben a szólásszabadságra hivatkoztak, békés aktivistának nevezve Zündelt, míg egy harmadik azt kérte az eljáró mannheimi bíróságtól, a letöltendő büntetésből számítsa le, hogy kiadatása előtt Zündelt már Kanadában is két éven át őrizetben tartották. Németországban 2005 márciusa óta volt vizsgálati fogságban.

Botrányos, jogellenes körülmények között kezdődött kirakat perét 2005 végén rövid időre felfüggesztették, miután a tartományi bíróság kizárta a a védők közül Horst Mahler volt ügyvédet, csak azért, mert a Német Nemzeti Demokrata Párt (NDP) egyik szellemi vezetője. Megjegyzendő, hogy őt szintén a holo-dogmával kapcsolatos igazságmondás miatt, letöltendő börtönbüntetésre ítéltek és eltiltottak foglalkozása gyakorlásától. A védelem pedig válaszul amúgy jogosan, elfogultsági indítványt nyújtott be a bíróság elnöke ellen. A "kiválasztottak" unszolására kreált törvény, a holokausztcáfolat vagy az arról való puszta vita, inkvizíciót megszégyenítő büntethetősége nyilvánvalóan ellentétes a német alkotmánnyal is, ám nincs német jogász, amely ezt meg merné támadni, hiszen pusztán ezért is lecsukhatnák.

Az ilyen, és ehhez hasonló perek roppant beszédesek. Beszédesek, mert a gondolkodásra képes emberekben ilyenkor azért felmerülhet egy, s más, mármint ami a holokauszt valóságtartalmát illeti. Úgy tűnik, hogy jelen esetben valóban igaz az a mondás, miszerint a toll hatalmasabb, mint a kard. Hiszen ha leomlik az általuk felépített, és szellemi terrorral fenntartott „kártyavár”, akkor elveszíthetik látszólagos ideológiai fölényüket… Szabad utat a történelmi kutatásnak!

(L'88 - Lantos János)