Figyelmetlenségből Adolf Hitler képmásával és horogkereszttel hozott forgalomba kínai gyártmányú kávéscsészét az észak-rajna-vesztfáliai Zerbrüggen bútoráruházlánc bielefeldi áruháza.
Zoom
A "kínos incidens" csak az után derült ki, hogy már 175 darabot eladtak az amúgy romantikus motívumokkal díszített bögréből. Az egykori német vezető képmását egy, a csésze mintázatát közelebbről szemügyre vevő vásárló fedezte fel.
Az amúgy rózsákat és angol nyelvű szerelmes verseket ábrázoló bögréken a fő motívumok hátterében egy hajdani 30 pfenniges bélyeg lenyomata látható a Führer képmásával és egy horogkeresztet tartalmazó pecséttel. Mivel a nemzetiszocialista motívumok kissé megfakultak, az áruház illetékesei sem a kínai beszerzés, sem a termék németországi kicsomagolása közben nem vették észre a "hibát" - közölte az áruházlánc vezetője.
Az igazgató szerint a malőr "szerencsétlen körülmények egész sorozatának következménye", mely azzal kezdődött, hogy a csésze kínai tervezője nem tudta, mit ábrázol az általa felvitt motívum. Az áruház azonnal kivonta a forgalomból a romantikus bögréket, a már eladott példányok visszavitelét pedig azzal ösztönzik, hogy 20 euró értékű vásárlási utalványt adnak a három euróért árusított csészéért cserébe.
(MTI nyomán)