Elton John már most szentté avatná Ferenc pápát: a homokos zenész az AIDS elleni küzdelmet támogató évi jótékonysági rendezvényén beszélt arról, hogy a "homoszexuálisok katolikus egyházon belüli elfogadására irányuló megnyilvánulásai" miatt tekint "hősként" a pápára.
Az Elton John AIDS Alapítvány New York-i rendezvényén a zenész úgy fogalmazott, hogy Ferenc pápa "kiszélesíti a határokat az egyházban". "Avassuk szentté ezt az embert már most, rendben?" – mondta Elton John, akinek alapítványa 3,7 millió dollárt gyűjtött a kedd esti gálán.
"Tíz évvel ezelőtt az AIDS elleni küzdelem egyik legnagyobb akadálya a katolikus egyház volt. Ma olyan pápánk van, aki nyíltan beszél a problémáról". Ferenc pápa különleges, jószívű ember, aki azt szeretné, hogy mindenki részesüljön Isten szeretetéből. "Hatalmas az a feladat, amelyet az egyházon belül véghez kíván vinni. Bátor és vakmerő, és éppen ez az, amelyre ma szükségünk van a világban" – hangsúlyozta.
A zenész "házastársa", David Furnish mellett Neil Patrick Harris, Alec Baldwin, Matt Lauer és Anderson Cooper újságíró is részt vett a rendezvényen, amelyen egyebek közt egy-egy velük való közös ebédre lehetett licitálni.
(MTI nyomán)