"Nagyapja bűneinek terhével a lelkében járja Európát az auschwitzi haláltábor parancsnokának unokája. Rainer Höss, aki 12 évesen tudta meg, hogy nagyapja az egyik rettegett náci tömeggyilkos, pénteken, az Élet Menete Alapítvány holokauszt emlékévi zárórendezvényén mondta el, hogy nem véletlenül visel a testén Dávid-csillagot. Ezzel is jelezni akarja, elutasítja azt az ideológiát, amit a nagyapja, Rudolf Höss képviselt" - olvasható a Népszava cikkében és az ez alapján összetákolt, a Mazsihisz honlapjára kitett beszámolóban.
Zoom
Schwezoff Dávid, Kunos Péter, Heisler András, Rainer Höss - szép társaság
Ebből megtudjuk, hogy Rainer Höss, aki évek óta járja Európát, 12 évesen az egyik tanárától tudta meg, hogy az auschwitzi munkatábor parancsnokának unokája. A zsidóseggnyalóvá süllyedt német pénteken az Uránia "Nemzeti" Filmszínházban beszélt arról, hogyan derült ki számára, ki is a nagyapja. Feltűnt neki, hogy az iskola kertésze elfordítja a fejét, amikor találkoznak. Kérdezni kezdett, így derült ki számára, hogy a nagyapja Rudolf Höss, "aki több mint egymillió ember haláláért felel". Elmondta: feldolgozni soha nem tudja nagyapja "sötét múltját", de "minél több emberhez akar eljutni, hogy elmondhassa, elutasítja a náci ideológiát, a megkülönböztetést, a kirekesztést". Diákoknak tart előadásokat, "hogy meggyőzze őket arról, a borzalmaknak nem szabad megismétlődni".

Höss nagyapját éppen felakasztják a mostani cimborái fajtársai az I. auschwitzi tábor krematóriuma előtt 1947. április 16-án
Rainer Höss, aki Dávid-csillagot visel a testén, holokauszt-túlélőkkel találkozott Judapesten. "Bevallotta, milyen nehéz ez neki", de erőt is ad "missziója" folytatásához. A rendezvényen levetítették májusi kampányfilmjét, amelyben a "neonáci" pártok erősödésére figyelmeztetett és a demokrácia mellett emelt szót. Ebben "bevallja", hogy ő "egy náci tömeggyilkos unokája", és arra kér mindenkit, hogy szavazatával utasítsa el a szélsőjobboldalt. "(...) sohasem szabad elfelejtenünk a múltunkat, bármennyire fájdalmas is. Mert ha elfelejtjük, akkor a történelem megismétli önmagát" – fogalmazott a májusi választásra készülve.
Mielőtt Rainer Höss a közönséghez szólt, Székhelyi József, az Élősködők Menete egyik alapítója olvasott fel egy levelet, amelyet "az auschwitzi 18-as számú barakkhoz címeztek".
Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete ezúttal meglehetősen kegyesnek bizonyult: kijelentette, hogy Magyarország nem antiszemita, az itt élők nagy része kifejezetten nem az, de sokan úgy gondolják, hogy a holokauszt csak zsidókérdés, "ami nem igaz". "Ezt a félreértést tisztázni kell, az antiszemita támadások ugyanis nem csak a zsidó közösségre, hanem a demokráciára és az Európai Unióra is veszélyt jelentenek" - hangzott a kinyilatkoztatás. A nagykövet szerint a politikusok mellett a civileknek is fel kell lépni az antiszemitizmus, a rasszizmus és a kirekesztés ellen. Azt kell mondani: "elég volt!" Az Élet Menete Alapítvány ezt teszi - jelentette ki Ilan Mor, aki egyben a szervezet egyik fővédnöke. André M. Goodfriend, az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője videóüzenetében figyelmeztetett, milyen fontos missziót vállalt az alapítvány.
A holokauszt-emlékévhez kapcsolódó rendezvényen először adták át az "Élet Menete díjat", melyet az egyik alapítóról, Kézdy Györgyről neveztek el. Az elismeréséket Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora és Mátraházi Ferenc középiskolai tanár kapta.
Székely János kiemelte, hogy "a történelmi sebeket gyógyítani kell". A segédpüspök hozzátette, hogy a Keresztény-Zsidó Tanács társelnökeként az egyik fő célja, hogy végre "megfelelő" középiskolai tananyagot állítsanak össze a magyarországi zsidók által alkotott magyar értékekről a művészetben és a gazdaságban.
Mátraházi Ferenc elmondta: 200 alkalommal vitt diákcsoportokat Auschwitzba, "mert a fiataloknak tudniuk kell, mi történt, csak így képesek nemet mondani az embertelenségre". Őt az agymosott diákjai is elkísérték a rendezvényre.
Az eseményen Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke édesanyja történetét idézte fel, akinek auschwitzi "túlélőként" (elég sokan vannak még mindig, ahhoz képest, hogy kiirtották őket - a szerk.) személyes ismerete van Rainer Höss táborparancsnokról.
(Kuruc.info - MTI - Népszava - Mazsihisz.hu nyomán)
Frissítés: az RTL Klub csöpögős összeállításából kiderül, hogy csak az unoka lett ilyen zakkant, a szülei nem Rudolf mocskolásával töltik a napjaikat - meg is szakította velük a kapcsolatot, Auschwitzban pedig nem ér hozzá semmihez, nehogy a nagyapa "kapcsolatot teremtsen vele". Az embernek határozottan az az érzése, hogy a hat év terápia egyáltalán nem volt elég...
2. frissítés: A fenti cikkhez szeretnék kiegészítést tenni. Höss eskü alatt tett nyilatkozatában (1946. április 5., Nürnberg) a következő olvasható: „Auschwitzot 1943. december 1-ig vezettem parancsnokként, és úgy becsülöm, hogy ott legalább 2,5 millió áldozatot végeztek ki és irtottak ki gázosítással és égetéssel…”
Auschwitz falára végül 4 milliós áldozati szám került, amit mindenféle csinnadratta nélkül, az 1990-es évek elején 1,1 millióra csökkentettek.
Ha valaki táborparancsnok, tehát a létesítmény működtetéséért felelős vezető, akkor hogyan lehetséges, hogy az elgázosítottak alsó számát több mint a kétszeresére becsülte, mint amennyi a holokauszt-dogma legutolsó adata (2,5 millió vs. 1,1 millió)?
Ha állítólag folyt a megsemmisítés, akkor beosztásából adódóan tudnia kellett volna az anyagigényről, a munkaórákról, a fogolylétszámról, tehát a megsemmisítés hatásfokáról. Ebben az esetben viszont ekkora felfelé kerekítést nem tett volna.
Vagy talán azért vallotta, hogy legalább 2,5 milliót gázosítottak el és égettek el, mert egy Berlinből elszármazott, a brit hadsereg egyenruhájában visszatért zsidó, Hanns Alexander hallgatta ki, sejthető, hogy milyen módszerrel?
A választ tudjuk.
Rainer Höss az öngyűlölet helyett tehát jobban tenné, ha elolvasná azokat a fizikai, kémiai és biológiai elemzéseket, melyek alapján a holokauszt dogmája (hatmillió, Zyklon-B, elégették) úgy omlik össze, mint kártyavár a szélben.
Üdvözlettel,
Hidra