Humorizálva reagált a célpontosok felmondására Simicska Lajos, aki szerint az ellenkezője igaz annak, amit a videóüzenetben a stáb mond Orbán Viktorról.
Zoom
"Dehogynem. Geci!" – így reagált a Célpont stábjának felmondására Simicska Lajos. Egy követlen munkatársa szerint miután értesült a Facebookra kikerült videóról, elbeszélgetett az ügyről az embereivel, és ebben a körben ismételte meg a február 6-i, Orbán Viktorra tett megjegyzését. Kollégája szerint egyáltalán nem volt indulatos, inkább ironizált a videón és a kormányfő mellett nyilvánosan kiálló, majd felmondó Hír TV-s újságírókon.
A HVG szerette volna megkérdezni a vállalkozót, illetve a Hír TV elnökét, hogyan értékelik a Célpont stábjának nyilvános felmondását. Sem Simicska Lajost, sem Fonyó Károlyt nem érték el, a Hír TV új elnöke - a hangpostaüzenete alapján - valószínűleg Spanyolországban van (kollégái csak annyit erősítettek meg, hogy külföldön tartózkodik). Viszont visszajelzést kaptak Simicska munkatársaitól, ekkor közölték a lappal, hogyan reagált Orbán korábbi barátja a videóüzenetre.
Szerinte tehát az üzenetnek valahogy így kellett volna elhangzania:
Vagy esetleg így:
A Célpont sorsa a napokban már bizonytalan volt, a napokban a stáb egyik vezetője már arról beszélt, hogy újra akarják gondolni a műsort, ám a csapat még a tervezett egyeztetés előtt kitette a Facebookra a videót. Most a tévében azt találgatják, hol folytatja a stáb, és vajon átmennek-e a köztévé márciusban induló új hírcsatornájára.
"Bemegyek, és, baszd meg, megtakarlak"
A PestiSrácok.hu azt írja, Simicska kedden éjszaka telefonon még arról győzködte a Célpont egyik munkatársát, hogy folytassák a műsor készítését. A lap szerint a terjedelmes beszélgetésekben az üzletember egyebek mellett elismerte, hogy február 5-én este – felmondásuk előtt – valóban azt közölte Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet főszerkesztőjével és a Hír TV elnökével, illetve Csermely Péter főszerkesztő-helyettessel, hogy fordulatot vár. Arról is beszélt, hogy valóban van háború közte és a kormánypárt között, azt pedig ő fogja megnyerni. Az üzletember végül veréssel fenyegetőzött.
"Ha felálltok, akkor bemegyek, és, baszd meg, megtakarlak" – fakadt ki. A beszélgetésről állítólag hangfelvétel készült, így a jelek szerint az eszét elvesztő milliárdos kellemetlen időszaknak nézhet elébe.
(HVG - PS nyomán, videók: olvasóinktól)
Frissítés: "Ezek tróger, jellemtelen gecik"
Ezt mondta Simicska Lajos az Indexnek adott interjújában a Célpont stábjáról.
A tévé tulajdonosa elismerte, hogy kedden éjjel többször is tárgyalt telefonon Kisberk Szabolccsal, a Célpont műsorának szerkesztőségvezetőjével. Simicska közölte: "az egész éjszakámat azzal töltöttem, hogy mentsem a helyzetet, és maradásra bírjam a stábot".
Háromszor is beszéltek a szerkesztővel.
Simicska szerint a telefonok az elején korrekt, nyugodt hangvételben zajlottak, de a végére elszakadt nála a cérna, és akkor tényleg beszólt a tévésnek, akivel korábban sosem találkozott.
Ekkor hangzott el az a mondat, ami azóta nyilvánosságra került: "bemegyek, baszd meg, és megtakarlak".
Kijelentéseit most is vállalja, és azt üzente a stábnak, nyugodtan nyilvánosságra hozhatják a teljes felvételt.
Simicska azonban álmában sem gondolta, hogy a hírtévés felveszi kettejük magánbeszélgetését, és ki is adja.
"Ennél trógerebb dolgot nem tapasztaltam életemben"– ismételte Simicska, aki szerint a stáb távozása ugyanannak a "geciségnek" a része, ami hetek óta zajlik körülötte.
A tulajdonos leszögezte, a szerkesztővel lefolytatott tárgyalásán pénzről nem is esett szó, miután a célpontosok nagyon sok pénzt kerestek eddig is, név említése nélkül, de valójában csak és kizárólag az Orbán Viktorhoz való hűség volt a téma.
Korábban írtuk: "Orbán nem geci" - felmondott a Célpont stábja
Elég sokáig gondolkodtak azon, hogy sperma-e a szeretett Fidesz-vezér vagy sem, végül így döntöttek. És így jelentették be: