Másodpercekkel az élő adás előtt raboltak ki egy tévériportert kedden a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában, Johannesburgban. A stáb kamerája már be volt kapcsolva, és felvette a tetteseket.
Az ország közszolgálati tévéjének riportere, Vuyo Mvoko és stábja kedd éjjel egy kórház épülete előtt készült élő bejelentkezésre kezében mikrofonnal, amikor két férfi fegyverrel arra kényszerítette, hogy odaadja nekik mobiltelefonját. A rablók zsákmányoltak egy laptopot és még egy-két mobiltelefont a stábtól, majd elszeleltek.
A riporterből mindezek után riportalany lett. Munkaadójának, az SABC tévécsatornának interjúban számolt be a történtekről. A rablásról készült felvételen nem látszik fegyver, de Mvoko elmondta: pisztollyal fenyegették azután, hogy nem volt hajlandó pusztán szóbeli felszólításra odaadni telefonját.
Stábja egyébként azért forgatott a Milpark kórház előtt, mert ott betegeskedik Zambia elnöke, Edgar Lungu, aki vizsgálatokra érkezett a héten a Dél-afrikai Köztársaságba. Lungunak nyelőcsőgondjai vannak.
(MTI)