A Dolce&Gabbana divatmárka bojkottjára hívott fel Elton John, miután a homoszexuális olasz tervezőpáros a buzi "párok" általi "gyermekvállalás" ellen foglalt állást egy interjúban.
A Panorama című olasz hetilapban a divattervezők a hagyományos családmodell mellett álltak ki, és Domenico Dolce egyebek közt "vegyi úton előállított gyermekekről, szintetikus babákról, bérbe vett anyaméhekről, katalógusból kiválasztott spermiumokról" beszélt.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana
"Homoszexuális vagyok, és nem lehetnek gyerekeim. Úgy gondolom, hogy az embernek nem lehet meg mindene az életben... Az életnek van egy természetes folyása, és vannak dolgok, amelyeket nem lehet megváltoztatni, az egyik ilyen a család" – mondta az interjúban az 56 éves Domenico Dolce, aki hosszú évekig élettársként élt együtt üzlettársával, az 52 éves Stefano Gabbanával.
"Hogy jöttök ahhoz, hogy szintetikusnak nevezzétek csodálatos gyermekeimet? A művi megtermékenyítés sok szerető embernek tette lehetővé, hogy megvalósítsa álmát a gyermekáldásról. Gondolkodásmódotok épp oly elavult, mint a kreációitok!" – reagált Elton John, aki "férjével" két gyermeket nevel. Mindketten mesterségesen fogantak és béranya hozta őket világra.
Zoom
A felháborodott brit énekes "férjével" és a két kis szerencsétlennel
A brit énekes közölte, hogy soha többé nem visel D&G márkájú terméket, és a divatház bojkottjára szólított fel másokat is.
A felhíváshoz csatlakozott több híresség, köztük Martina Navratilova, a partnerével nemrég "összeházasodott" leszbikus teniszező vagy Courtney Love rockénekes és színésznő, akik mindketten megfogadták, hogy soha többé nem vesznek fel D&G-ruhát, sőt Love közölte, hogy halomba rakta és máglyán égeti el Dolce és Gabbana-cuccait.
"Ébresztő, már 2015-öt írunk!" – reagált Ricky Martin, a latin pop vállaltan köcsög sztárja is, aki lombikban fogant és béranya által kihordott ikreket nevel. A Puerto Ricó-i énekes figyelmeztette a divattervezőket, hogy szavaiknak súlya van, és a "gyűlöletet terjeszthetik".
A hírességek felidézték a Vanity Fair magazin 2005-ös címlapját, amelyen a homokos tervezők még gyermekek körében pózoltak és azt hangoztatták, hogy maguk is apák szeretnének lenni.
A felháborodásra és a bojkottfelhívásra a Thaiföldön nyaraló "páros" vasárnap este békülékeny nyilatkozattal próbálta oltani a tüzet, azt hangsúlyozva, hogy csak a témával kapcsolatos személyes véleményüket mondták el, és nem akartak ítélkezni mások fölött. Domenico Dolce hozzátette, hogy szicíliaiként hagyományos családban nőtt fel, tudatát ez határozza meg, de tudja, hogy vannak más családmodellek is, "és helyes, hogy így van".
(MTI nyomán)