Egy afganisztáni bevándorló meghalt, két másik pedig megsebesült hétfőn a jelenlegi szerb-magyar határ melletti Királyhalmon történt késelésben – közölte a szerb belügyminisztérium.
A belügyi tárca tájékoztatása szerint a dulakodás a hajnali órákban tört ki két bevándorlócsoport között. A Tanjug szerb hírügynökség információi szerint az eset egy királyhalmi gyümölcsösben történt, nem messze a határtól.
A helyszínelés jelenleg is tart, a hatóságok későbbre ígértek bővebb tájékoztatást.
A hatóságok és a menekültügyi illetékesek korábban közölt becslései szerint naponta több mint ezer illegális bevándorló próbál meg átjutni a szerb-magyar zöldhatáron.
(MTI nyomán)
Frissítés: szűkebb hazánkba szökhetett a gyilkos
2. frissítés: egy szíriai magyar kórházban van
Egy szíriai határsértőt szállítottak kórházba a mentők Ásotthalom közeléből hétfőn kora hajnalban - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A magyar-szerb határon átellenben lévő településen, Királyhalmon ezt megelőzően dulakodás alakult ki határsértők két csoportja között, amelyben egy afgán férfi meghalt, ketten pedig megsérültek. Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől.
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a magyar rendőrség hétfőn kora hajnalban értesült a Szerbiában történtekről, miután a zöldhatár átlépése közben elfogott egy szír férfit, akinek sérülései voltak, őt a mentők kórházba vitték. A magyar rendőrség az esetről azonnal értesítette a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságot és a Szabadkai Regionális Határrendészeti Központot.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartása érdekében haladéktalanul megerősítette Ásotthalom külterületén a járőrszolgálatot - tudatta az őrnagy.
3. frissítés: visszaadták a rácoknak a gyilkost - így kellene tenni az összes betolakodóval
Átadta a szerb hatóságoknak a magyar rendőrség kedd hajnalban azt az afgán férfit és három társát, akik "összefüggésbe hozhatók" a hétfőre virradóra a délvidéki Királyhalmon történt dulakodással, amelyben egy szintén afgán férfi meghalt.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs közölte, a magyar rendőrség hétfő hajnalban értesült arról, hogy emberölést követtek el "Szerbiában". A rendőrök a zöldhatáron elfogtak egy férfit, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései voltak, ezért intézkedtek az orvosi ellátásáról. A férfival három nő is volt.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az esetről azonnal értesítette a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságot és a Szabadkai Regionális Határrendészeti Központot, a "lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartása érdekében" pedig haladéktalanul megerősítették Ásotthalom külterületén a járőrszolgálatot.
A magyar és a szerbiai rendőrség soron kívüli, határ menti találkozó keretében cserélt információt. Az egyeztetés során felmerült, hogy a zöldhatáron elfogott férfi és három társa összefüggésbe hozható a "Szerbiában" történt bűncselekménnyel. A négy határsértőt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedd hajnalban a tompai határátkelőhelyen átadta a szerbiai hatóságnak – tudatta az őrnagy.
(MTI korrigálva)