Petrás Máriából nem kérnek a zsidók. Mint nemrég a Zsidó Kulturális Fesztivál „művészeti vezetője” közölte, „a művésznő részt vett olyan rendezvényeken, amelyek szélsőjobboldali jellege méltán váltott ki ellenérzést a zsidó közösség körében”, ezért a fesztivál gazdái „lemondták” a fellépését. Ez a közlemény a Mazsihisz Facebook-oldalán jelent meg sabbat kimenetele után, augusztus 22-én, késő este. Nem kellett sokat várni, a pimasz zsidó döntésre megérkezett a csattanós magyar válasz.
Zoom
Egy napig Petrás Mária nevétől volt hangos a sajtó. Hétfőn például a Népszabadság egyik vezető tintazsidaja, Vári György írt hosszabb cikket az ügyről, amelynek csak egyetlen, szemnyitogató bekezdését idézem:
A magyar zsidó közösség hiperérzékenysége nem meglepő. A közösség háromnegyedét elpusztító holokauszt utolsó tanúi még szerencsére köztünk vannak. Éppen a napokban látott napvilágot az az orvosi kutatás, amely igazolta, hogy még a túlélők gyerekeinek, sőt néha unokáinak félelmei is nem egyszerűen szociálisan, hanem genetikailag is determináltak. Vagyis a trauma genetikusan öröklődik.
Az olvasó csak álmélkodik. Mi köze Petrás Máriának az ún. „holokauszthoz”? S valóban genetikusan öröklődik a félelem? Akkor sok minden más is genetikusan öröklődik (például a bűnözési hajlam, vagy a zsidóságban ma is virulens kereszténygyűlölet stb.), de ennek taglalása és a magyarságra leselkedő lehetséges veszélyek és védekezési módok szétszálazása most messzire vezetne. Csupán egyetlen költői kérdést fűznék a fenti „kutatási” eredményhez: elképzelhető, hogy a holomaradék várhatóan közeli elhalálozása után majd a félelmet genetikusan öröklő unokák, dédunokák fogják perelni az államot kártérítésért, mert álmukban például gázszagot éreznek?
Zoom
Apropó, gáz. Vári György cikke először ezzel a címmel jelent meg a nol.hu hírportálon:
Gázos figurákkal lépett fel, nem kértek belőle
Egy holozó cikknek ilyen címet adni….. Bizonyára a hiperérzékenység népének néhány sarja tiltakozott, mert késő este új, s most már valóban sértő cím fogadta az oldal látogatóit:
Visszataszító figurákkal közösködött, nem kértek belőle
Petrás Mária tehát visszataszító figurákkal közösködött (mondja ki az ítéletet a sipkás Vári), ezért nem kellett Saul szűzies-szépséges Dohány utcai fiainak. Ez a cikk előbb a hétfői Népszabadságban jelent meg (utána került fel az internetre), gondolom, eljutott a híre a Muzsikás együttes tagjaihoz és Petrás Máriához is.
Zoom
Zoom
Vári György irományát sokan kommentálták. Az egyik hozzászóló ezt írta:
Nos: az a művész, aki örömmel fellépett volna egy zsidó fesztiválon, nyilvánvalóan nem lehet antiszemita. Ha a Muzsikás ezek után elvállalja a fellépést, akkor morálisan megbukott.
Egy másik hozzászóló hasonlóképpen fogalmazott:
A Muzsikás élő legenda, azt hittem, őket nem lehet kikezdeni, de lám mégis, és most nagy vizsga előtt állnak. Ha nem állnak ki Petrás Mária mellett, akkor azon nagyon sokat veszíthetnek.
Örömmel jelentem: a Muzsikás kitűnően (magyarul) vizsgázott. Hétfőn, augusztus 24-én az alábbi közlemény jelent meg hivatalos honlapjukon:
Sajnálattal közöljük, hogy az alábbi hangversenyt a Muzsikás együttes kénytelen volt lemondani. Mindenkitől, aki el szeretett volna jönni, elnézést kérünk. Az előre megváltott jegyek visszaváltásának ügyében keressék a Zsidó Kulturális Fesztivált.
A közlemény alatt a jövő keddre hirdetett koncert szereplői láthatók, köztük Petrás Mária, akiből a zsidók „nem kértek”.
Zoom
A közlemény tömörsége, tárgyszerű szárazsága önmagáért beszél. A szövegben ez a kulcsszó: „kénytelen”. Aki tud magyarul, pontosan érti. Az együttes tagjai nem tiltakoztak, nem petícióztak a Petrás Máriát ért sértések, rágalmak miatt (magyar ember nem óbégat, ha megbántják, az óbégatás genetikusan öröklődő zsidó faji tulajdonság), egyszerűen szolidaritást vállaltak azzal a művésszel, akit például egy magyarul sem tudó sehonnai hozzászóló a Mazsihisz Facebook-oldalán fasisztázott. Érdekes, a zsidó oldal éber cenzorai minden számukra kényes hozzászólást törölnek, kivéve a keresztény- és magyargyalázó szövegeket. Természetesen az alábbi szöveget sem távolították el:
A Petrás Mária Ott lépjen fel ahova a szélső jobboldali hallgatóság kiváncsi rá A ZS K F NEM KIVÁNCSI EGY Fasiszta közreműködésére!!! de még jobb lenne ha nem fel hanem Le lépne. Minél távolabb.
Ennek a magyartalan szóhalmaznak a szerzője azt az óhaját osztotta meg, hogy jó lenne, ha minél messzebbre menne Petrás Mária, netalán Magyarországról – el. Ez a vágya az Imréné Domokos nevű hölgynek, aki természetesen nem magyar, hanem hazánkban sertepertélő alzsidó (Márai Sándor használja naplójában ezt a találó szót a söpredékzsidókra). Gondolom, az ilyen alpári megjegyzésekről is értesültek a Muzsikás együttes háza táján, amikor úgy döntöttek, hogy a héber gyűlölködésre megadják az egyetlen lehetséges, magyaros választ.
Zoom
A zsidó fesztivál vezetői döntöttek, s azt hitték, övék az utolsó szó. Tévedtek. Ez az ország nem Zsidóország, hanem Magyarország. Ezt üzente most meg félreérthetetlenül a Muzsikás együttes. Hogy helyes, üdvözlendő döntésüknek lesz visszhangja, abban biztos vagyok. A fajzsidók ugyanis nem szeretik, ha valaki fityiszt mutat nekik. Márpedig most ez történt, minden magyar örömére.
Bistrán Demeter
(Kuruc.info)
Frissítés: a zsidó közönségnek nem egészen így tálalják
A Muzsikás együttes tegnap, hétfőn mondta le a Dohány utcai zsinagógába meghirdetett koncertjét, erről azonban a média eleddig hallgatott. Ma délután öt óra tájban megtört a csend, a Mazsihisz Facebook-oldalán a Zsidó Kulturális Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a szeptember elsejére tervezett koncert elmarad. Közleményükben olvasható egy másik közlemény, a Muzsikás Együttesé:
A Muzsikás Együttes a megváltozott körülmények, hirtelen jött betegség miatt kénytelen a szeptember 1-re tervezett hangversenyt lemondani.
A fesztivál szervezői közleményük végén a közönség megértését kérik „a vis maior helyzetért”.
Az olvasó tehát megtudja, hogy a koncert elmaradásának oka valami „hirtelen jött betegség”. Hogy a „megváltozott körülmények” megfogalmazás a hirtelen kitört betegségre, vagy valami másra vonatkozik, nem egészen világos.
Zoom
Ez a hír megjelent a fesztivál honlapján, s különböző zsidó hírportálokon is. Érdekes módon azonban a Muzsikás Együttes hivatalos honlapja és hivatalos Facebook-oldala nem tud „hirtelen jött betegség”-ről. Adva van tehát egy közlemény, amely éppen a közlemény gazdájának a honlapján és Facebook-oldalán nem olvasható, héber portálokon viszont igen. Felmerül a kérdés: hol íródott ez a Muzsikás-közlemény?
Zoom
Az együttes honlapján tegnap jelent meg a koncert lemondásáról szóló rövid hír, hivatalos Facebook-oldalán pedig ma délelőtt arról tájékoztatta a Muzsikás a közönséget, hogy a meghívott vendégek egyetértésével mondták le a zsinagógai koncertet, s ezzel a bejelentéssel az együttes lezártnak tekinti „ezt a sajnálatos eseményt”. Szó sincs tehát betegségről.
Egyértelmű és világos, mi volt a lemondás oka. Nem „hirtelen jött betegség”, hanem Petrás Mária meghurcolása. Az együttes Facebook-oldalán megjelent közlemény után a Magyar Nemzet cikke található. Tessék végigolvasni, egy szó sincs benne betegségről. Az énekesnőt ért rágalmakról szól az egész írás.
A zsidó fesztivál szervezői vélhetően hamis Muzsikás-közleményt tettek közzé. Képtelenek tudomásul venni, hogy a szemita pimaszság, a nagyra duzzadt faji gőg az a „vis maior”, amely a Muzsikás Együttest döntésre késztette.
B. D.
A Hazatérés Temploma közleménye:
A Hazatérés Temploma mély megütközéssel értesült arról, hogy a Mazsihisz arra való hivatkozással, hogy Petrás Mária az ifj. Hegedűs Loránt által vezetett gyülekezet ünnepi alkalmain is fellépett, kitiltotta a népdalénekest a Dohány utcai zsinagógából.
Felháborítónak tartjuk, hogy lelkipásztorunkat „kenetteljesen gyűlölködőnek” titulálja az a Mazsihisz, amelyik a közelmúltban az izraeli hadsereg gázai népirtását – gyermekek, asszonyok, idősek lemészárlását - igazolták felszentelt hajlékuk falai között.
Felszólítunk minden békességre igyekvő, jóakaratú embert, hogy ne vállaljon közösséget mindaddig a Dohány utcai zsinagóga gyülekezetével, ameddig hivatalban vannak a nyílt istentelenséget és embertelenséget képviselő vezetőik.
A Hazatérés Temploma gondnoksága
2. frissítés: bemutatjuk Lovas Tamást
A Petrást "feljelentő" Lovas Tamás a Népszavába írt olvasói leveléhez ma hozzászólt. Mentettük, aztán megnéztük a Facebook-oldalát: Heller Ágnes, DK, Zoltai Andrea... A Magyar Szigeten fellépni elfogadhatatlan, de kommunista gyilkos tanítványával pózolni teljesen rendjénvaló.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
3. frissítés: a Muzsikás szerint nem is lépett fel a Magyar Szigeten
Hamar Dániel, a Muzsikás együttes zenésze levelet írt az Indexnek. Ebben az áll, hogy Petrás Mária emlékezete szerint nem a Magyar Szigeten lépett fel Verőcén, hanem az Erdélyiek Világtalálkozóján, verseket pedig soha nem olvas fel, mert énekesnő.
4. frissítés: érdekességként három további kép
Az első Herczku Ágnes Fb-oldaláról készült (ő is fellépett volna a Muzsikás koncertjén). Lovas Tamás már augusztus 15-én írt neki szép magyaros levelet. (A Népszavában csak 21-én jelent meg "olvasói levele".)
Zoom
A másik két kép a Mazsihisz Fb-oldaláról származik. A meghamisított közleményhez néhányan hozzászóltak: a tegnap esti és a ma délelőtti állapot. Törölgettek ugyan, de nem mindent.
Zoom
Zoom