2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Az Iszlám Állam támogatójának elgáncsolása miatt hurcolják meg László Petrát a hatóságok

Reklám

"A magyar újságírónő által elgáncsolt szíriai menekült az Iszlám Állam szervezet támogatója" - írja főcímben az Arabesque.tn nevű arab nyelvű hírportál. A lap földerítette a középkorú szíriai férfi Facebook-oldalát, amelyre személy szerint az utolsó bejegyzését ez év júniusában írta. A férfi 2013-ban az egyik facebookos bejegyzésében "szent háborút vívó harcosoknak" nevezi és tömjénezi az Iszlám Állam gyilkos terroristáit.
Zoom
Oszámá el-Ábd el-Mohszen
A Magyarországon keresztül egy hét-nyolcéves korú kisfiúval együtt valószínűleg Németországba távozott férfi neve Oszámá el-'Ábd el-Mohszen. Születési- és lakóhelye az Iszlám Állam terrorszervezet által megszállt szíriai Dir ez-Zór kormányzóság székhelye, a hasonló nevű Dir ez-Zór városa. A Facebook-oldalára feltöltött fényképek tanúsága szerint ez az Oszámá nevű férfi egyéb elfoglaltságai mellett egy helybeli labdarúgócsapat edzője is lehetett. A kisfiú, idősebb kora ellenére is valószínűleg a saját fia.
Zoom
Ahová lépek, ott terrorista terem - ebből a "gáncsolásból" lett világszám
A Facebook-oldalára kitett fényképek között láthatjuk a Basár el-Ászád szíriai elnök kormánycsapatai ellen harcoló nemzetközi szedett-vedett terrorista társulatok által használt zöld-fehér-fekete, három vörös csillagos zászlót (ez volt Szíria hivatalos zászlója az 1963-as bá'ászista fordulat előtt - J. K.). De látható itt (borítóképként!) még a fekete alapon fehér betűkkel írt muszlim "Hiszekegy" (sahádá) szövegét megjelenítő, a többi között az iszlamista Nuszra Front nevű El-Ászád-ellenes terrorszervezet által is használt lobogó, amelynek alsó szegélyében a férfi neve olvasható arab betűkkel írva.
Zoom
A Nuszra Front lobogója mint borítókép
Oszámá el-'Ábd el-Mohszen a Facebook-oldalán 2013. október 12-én az egyik bejegyzésében "mudzsáhidín"-nek nevezi az Iszlám Állam terroristáit (az arab szövegben ez a szó az Abesque.tn hírportál hírében be van keretezve - J. K.) Az arab nyelvben a "mudzsáhid - مجاهد" szó jelentése: "szent háborút, azaz dzsihádot vívó harcos".
Zoom
Az Iszlám Állam terroristáit "szent háborút vívó harcosoknak" nevezi Oszámá
Az "elgáncsolt" férfival csevegők, üzeneteket váltók legtöbbje az iszlamistákra jellemzően szakállas, s ezen kívül muszlim vallásos fordulatokkal él, amikor megszólítanak másokat. A férfit többen is "usztádzuná"-nak (tanítómesterünk) szólítják... Ami arra utal, hogy nem akárki lehetett Dir ez-Zórban az iszlamisták szemében.
Dir ez-Zór városát, ahonnan állítólag a férfi a kisfiúval elmenekült, az utóbbi hetekben El-Ászád csapatai többször is támadták, de nem foglalták vissza a terroristáktól. A hírek szerint a kormányerők mintegy 200 dollár fejében engedik ki a városból az onnan elmenekülőket. Nem tudjuk, hogy Oszámának és a kisfiúnak miért kellett menekülnie az általa támogatott iszlamisták uralta Dir ez-Zórból. Ha egyáltalán menekülnie kellett... Menekülésének tényéről, szándékáról nem találtunk infót.
Az biztos, hogy a férfi szunnita iszlamista, s a terroristákat hősöknek tekinti. Ezt a két kitett zászló és a mudzsáhid, azaz "szent háborút vívó harcosok" kifejezése is tanúsítja.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Frissítés: Vígan integet Németországból és perrel fenyegetőzik
Oszámá épségben Németországba érkezett családjával, közli az örömhírt a Human of the Refuge Facebook-oldala. Az IÁ-támogató betolakodó perrel fenyegeti László Petrát, mert - elmondása szerint - az operatőrnő miatt fogták el a rendőrök és vettek tőle ujjlenyomatot (vagyis tartatták be vele a törvényt - a szerk.), így kevesebb lehetősége marad ugyanis kijátszani a rendszert, hivatalosan nem tud Németországban menekültstátuszhoz folyamodni.
Zoom
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready