Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:43 Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását - havi egymillió heti egy munkanapért08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket22:51 Továbbra is hülyének néznek mindenkit: "a menedékkérők be akarják fogadni az európai értékeket"22:15 Nőtt Ausztria lakossága, főleg a bevándorlás következtében21:50 Kár, hogy nem áll módunkban Csenyétére költöztetni egy hónapra az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának tagjait21:14 Néger "szabadságharcos" szobrát is ledöntötték Amerikában21:01 Több mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés20:43 Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei20:28 Tapsolhatnak a megszállók: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Az Iszlám Állam támogatójának elgáncsolása miatt hurcolják meg László Petrát a hatóságok

Reklám

"A magyar újságírónő által elgáncsolt szíriai menekült az Iszlám Állam szervezet támogatója" - írja főcímben az Arabesque.tn nevű arab nyelvű hírportál. A lap földerítette a középkorú szíriai férfi Facebook-oldalát, amelyre személy szerint az utolsó bejegyzését ez év júniusában írta. A férfi 2013-ban az egyik facebookos bejegyzésében "szent háborút vívó harcosoknak" nevezi és tömjénezi az Iszlám Állam gyilkos terroristáit.
Zoom
Oszámá el-Ábd el-Mohszen
A Magyarországon keresztül egy hét-nyolcéves korú kisfiúval együtt valószínűleg Németországba távozott férfi neve Oszámá el-'Ábd el-Mohszen. Születési- és lakóhelye az Iszlám Állam terrorszervezet által megszállt szíriai Dir ez-Zór kormányzóság székhelye, a hasonló nevű Dir ez-Zór városa. A Facebook-oldalára feltöltött fényképek tanúsága szerint ez az Oszámá nevű férfi egyéb elfoglaltságai mellett egy helybeli labdarúgócsapat edzője is lehetett. A kisfiú, idősebb kora ellenére is valószínűleg a saját fia.
Zoom
Ahová lépek, ott terrorista terem - ebből a "gáncsolásból" lett világszám
A Facebook-oldalára kitett fényképek között láthatjuk a Basár el-Ászád szíriai elnök kormánycsapatai ellen harcoló nemzetközi szedett-vedett terrorista társulatok által használt zöld-fehér-fekete, három vörös csillagos zászlót (ez volt Szíria hivatalos zászlója az 1963-as bá'ászista fordulat előtt - J. K.). De látható itt (borítóképként!) még a fekete alapon fehér betűkkel írt muszlim "Hiszekegy" (sahádá) szövegét megjelenítő, a többi között az iszlamista Nuszra Front nevű El-Ászád-ellenes terrorszervezet által is használt lobogó, amelynek alsó szegélyében a férfi neve olvasható arab betűkkel írva.
Zoom
A Nuszra Front lobogója mint borítókép
Oszámá el-'Ábd el-Mohszen a Facebook-oldalán 2013. október 12-én az egyik bejegyzésében "mudzsáhidín"-nek nevezi az Iszlám Állam terroristáit (az arab szövegben ez a szó az Abesque.tn hírportál hírében be van keretezve - J. K.) Az arab nyelvben a "mudzsáhid - مجاهد" szó jelentése: "szent háborút, azaz dzsihádot vívó harcos".
Zoom
Az Iszlám Állam terroristáit "szent háborút vívó harcosoknak" nevezi Oszámá
Az "elgáncsolt" férfival csevegők, üzeneteket váltók legtöbbje az iszlamistákra jellemzően szakállas, s ezen kívül muszlim vallásos fordulatokkal él, amikor megszólítanak másokat. A férfit többen is "usztádzuná"-nak (tanítómesterünk) szólítják... Ami arra utal, hogy nem akárki lehetett Dir ez-Zórban az iszlamisták szemében.
Dir ez-Zór városát, ahonnan állítólag a férfi a kisfiúval elmenekült, az utóbbi hetekben El-Ászád csapatai többször is támadták, de nem foglalták vissza a terroristáktól. A hírek szerint a kormányerők mintegy 200 dollár fejében engedik ki a városból az onnan elmenekülőket. Nem tudjuk, hogy Oszámának és a kisfiúnak miért kellett menekülnie az általa támogatott iszlamisták uralta Dir ez-Zórból. Ha egyáltalán menekülnie kellett... Menekülésének tényéről, szándékáról nem találtunk infót.
Az biztos, hogy a férfi szunnita iszlamista, s a terroristákat hősöknek tekinti. Ezt a két kitett zászló és a mudzsáhid, azaz "szent háborút vívó harcosok" kifejezése is tanúsítja.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Frissítés: Vígan integet Németországból és perrel fenyegetőzik
Oszámá épségben Németországba érkezett családjával, közli az örömhírt a Human of the Refuge Facebook-oldala. Az IÁ-támogató betolakodó perrel fenyegeti László Petrát, mert - elmondása szerint - az operatőrnő miatt fogták el a rendőrök és vettek tőle ujjlenyomatot (vagyis tartatták be vele a törvényt - a szerk.), így kevesebb lehetősége marad ugyanis kijátszani a rendszert, hivatalosan nem tud Németországban menekültstátuszhoz folyamodni.
Zoom
(Kuruc.info)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready