Néhány DK-s hazaáruló délelőtt a jelenlegi szerb–magyar határra ment. Röszkén a "magyar oldalon" "tájékozódtak", majd átsétáltak Délvidékre. Aztán nem jutottak vissza. (És hogy milyen céllal érkeztek? Megírtuk: "A menekültek Röszkén a szerb és a magyar határ között várakoznak, miközben Fletó okosítja ki őket jogaikról")
Most a határzár túloldaláról adtak interjút a csonkaországi oldalon álló riportereknek. Rajtuk kívül a politikusok közül feltűnt még Szigetvári Viktor és Szabó Tímea is Röszke környékén.
Zoom
Vadai Ágnes is ott hömpölyög a tömegben a határátkelőnél, és magyar állampolgárként követeli, hogy engedjék vissza, mert már nagyon éhes (igaz, ezt a feltételezésünket még nem erősítették meg - a szerk.).
Zoom
(Index nyomán)
Frissítés: olvasóinkat is megihlette a helyzet:
Zoom
Zoom
2. frissítés: estére persze véget ért a színjáték, az éjszakát már budai villájában töltötte a "határon túli"...
Saját bevallása szerint tiltott határátlépés bűncselekményét követte el Gyurcsány Ferenc, amikor két politikustársával a kerítés Szerbia felé eső részéről nyilatkozott a sajtónak. A DK elnöke ugyanis a mai Szerbiából lépett csonka magyar területre, mivel a kerítés 15 méterre a határon belül húzódik.
- Másfél hete még mi sem tudtuk, hogy ha valaki nem a kijelölt határátkelőnél lép be az országba, hiába van érvényes úti okmánya, az szabálysértést követ el. Ez akkor derült ki számunkra, amikor korábban Röszkénél jöttünk vissza a síneken, és megállítottak a rendőrök, hogy kétrendbeli határsértést követtünk el, és felvették az adatainkat. Mától viszont ez már bűncselekménynek számít – mondta a Blikknek Gyurcsány egyik munkatársa. Elmondásuk szerint meghirdettek egy sajtótájékoztatót, de nem tudtak visszamenni a határon, ezért kellett a kerítéshez menniük.
A hős határátlépőknek a hazaútjuk is kalandos volt. Le volt zárva mindkét röszkei határátkelőhely, végül 50-60 kilométeres kitérővel Tiszaszigetnél tudtak belépni a magyar területre. Ráadásul még szerencséjük volt, mert fél órával zárás előtt értek oda - számol be a bulvárlap arról, mekkora szerencséjük volt a bevándorlók védőangyalainak. Mint mindig...
Korábban írtuk: bárcsak örökre így maradna: