Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jeruzsálemben még hétfőn ellátogatott az izraeli parlamentbe, ahol találkozott Binjámin Netanjáhu miniszterelnökkel. A magyar politikus a zsidó kormányfőnek ajándékképpen átadott egy régi focilabdát, amelyen Puskás Ferenc aláírása olvasható. Amint az az alábbi videón is hallható, Netanjáhu gratulált Szijjártónak, amiért a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra – írja a Válláh!Hádásot héber nyelvű hírportál.
Zoom
Szijjártó Péter hétfőn a jeruzsálemi parlamentben, a Kneszetben találkozott Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnökkel, akinek a magyar politikus értékes ajándékként átnyújtott egy Puskás Ferenc aláírásával ékesített bőrlabdát. „Hallottuk, hogy Ön szereti a labdarúgást, ezért hoztunk Önnek egy emléket azokból az időkből, amikor valóban jók voltunk a labdarúgásban”, mondta Bibinek a magyar miniszter.
Az ajándékozásról tudósító Válláh!Hádásot hírportál megjegyzi, hogy a magyar külügyminiszter által átadott labdán annak „a legendás Puskás Ferencnek az aláírása olvasható, aki 1958 és 1966 között a Real Madrid csillaga volt, s még korábban pedig a nagy magyar válogatotté.” Szijjártó Péter az ajándék átadásakor kijelentette: „Most kijutottunk az Európa-bajnokságra, de a múltban sokkal jobbak voltunk, mint manapság.” Bibi Netanjáhu megköszönte az értékes ajándékot a magyar külügyminiszternek. „Gratulálok az Eb-re való kijutáshoz, ez nagy győzelem volt. Emlékszem Puskás Ferencre, a világ egyik legnagyobb játékosa volt”, mondta az izraeli kormányfő, aki egyúttal azt is megköszönte, hogy vendége határozottan állást foglalt a megszállt palesztin területekről származó izraeli áruk címkézése ellen (ami pedig európai bizottsági határozat, igaz, nem kötelező).
- Szívemből jött - válaszolta Szijjártó.
Egy elégedett kézfogás volt a jutalma.
Hering J. - Kuruc.info