Eljött a pillanat, amikor több mint fél éves előkészület után a nyilvánosság elé léphetünk az európai önvédelmi hálózattal, amelynek a neve - Custodela - egy latin szó, jelentése pedig „védelem” - írja Toroczkai László, egy a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

Nemzetek közötti összefogást sürget Ásotthalom jobbikos polgármestere az Európa létét fenyegető illegális migrációt ránk szabadító uniós vezetők ellen. Mint fogalmaz, Brüsszel fenyegetéssel, zsarolással és végső soron akár erőszakkal is szétosztaná, betelepítené a tagállamokba a szűnni nem akaró hullámokban érkező bevándorlókat, akik már most több milliónyian vannak, de az egyre gyorsuló spirálhatás és egy tömeges családegyesítés esetén akár több tíz- vagy akár több százmillióan is lehetnek rendkívül rövid idő alatt.
Toroczkai szerint az egyedüli lehetőség az európai közvélemény felrázása és az emberek cselekvésre ösztönzése. Így lehet nyomás alá helyezni, tűz alá venni és végső soron elkergetni az Európát eláruló, az európai nemzetek megsemmisítésére szövetkező uniós politikusokat.
A többnyelvű üzenet angol felirattal: