A 2016. július 3-i torontói homokosfelvonuláson részt vett Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is, és egy ferde hajlamú "szíriai menekült" mellett menetelt. A fotópropaganda és a címlapra kerülés elérte a célját, a valóság azonban teljesen más képet fest.
Zoom
A migráns, Bassel Mcleash tényleg Szíriában született, azonban már négy éve Egyiptomban élt és dolgozott. Kanadába 2016 júniusában érkezett.
A CBC által lehozott cikkből az is kiderül, hogy Mcleash HIV-pozitív, ami az AIDS előfutára. A Kanadai AIDS Társaság becslése szerint egy AIDS-esnek az élethossziglani kezelési költsége 1,3 millió dollár.
Zoom
A kanadai bevándorlásból kizáró egészségügyi feltételek iránymutatása tiszta ez ügyben: ha valaki súlyos pénzszivattyú lenne a kanadai adófizetők számára, az ok arra, hogy kizárják a bevándorlásból. Néhány hete a York Egyetem egy professzorának azt mondták, hogy nem lehet állandó kanadai lakos, mert Down-kóros fia az országnak túl sokba kerülne...
Mi egyebet lehet tudni erről a „szír menekültről”? Nos, a Facebook-oldalán például ballib, Donald Trump-ellenes kép van.
Zoom
Érkezés a torontói repülőtérre
Foglaljuk össze: egy nem menekült, a kanadai adófizetőkön élősködő, fertőzés kockázatát hordozó, ballib beállítottságú, a harmadik világból jövő senkiházi kedvéért a szabályokat is megszegik, hogy a Kanadára tízezrével menekülteket zúdító, tenyérbemászó stílusú miniszterelnöknek, valamint lakájmédiájának, a CBC-nek jutalompontokat szerezzenek.
Zoom
Ez tehát a helyzet Trudeau Kanadájában.
Egy kis összefoglaló és eszmefuttatás angolul értőknek:
(Hidra - Kuruc.info)