A Bors szerint már a ferihegyi reptéren voltak a DVBBS tagjai, amikor elérték őket a rendőrök. Azt nem tudni, milyen intézkedés történt, illetve tudták-e tisztázni magukat, van-e közük a történtekhez. A két eszméletlen lányt az elektronikus zenét játszó duó öltözőkonténerében találták meg a földön fekve a szombat esti koncert után.
A kanadai DVBBS öltözőkonténere a látogatóktól hermetikusan elzárt részen volt. Itt találták meg a két lányt takarításkor, akikről egyelőre nem tudni, hogyan kerültek oda.

A duó tagjai
A Bors szerint a lányok a koncerten az első sorban szórakoztak, a zenekar tagjai felhívták őket a színpadra, majd később az öltözőbe is. Ezt megerősítették a Sziget Iroda szervezői. Egyik munkatársuk azt mondta: a zenekar vendégeként voltak ott, beszökni nem lehet, szigorúan védik ezt a területet.
A formáció szigetes koncertjét a történtek miatt le­mondták – tette hozzá.
A lányokhoz azonnal mentőt hívtak, egyikük édesanyja, úgy tudni, feljelentést is tett – ezt már egy informátor mondta a lapnak.
A zenekar tagjai megérkeztek közben Budapestre, ahonnan a reptérre hajtottak, hogy el­hagyják az országot. Ott érték el őket a rendőrök. Nem tudni, milyen in­tézkedés történt, illetve tudták-e tisztázni magukat, ha volt közük a történtekhez.
A lap kereste az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan hétfőre ígértek tájékoztatást az ügyben. A DVBBS-nek vasárnapra Németországban volt meghirdetve egy újabb koncertje, nem tudni, végül eljutottak-e oda.
(HVG - Bors)