Aki kíváncsi arra, mi a különbség a naponta többször magasztalt nyugati sajtószabadság és az annak állítólagos elnyomását kiélő Oroszország között, javasoljuk, vessenek egy pillantást arra, miként válaszol Putyin orosz elnök sajtókonferenciáján a lehető legrészletesebben minden jelenlévő újságírónak, beleértve természetesen a nyugati zsurnalisztákat, és miként jelentkeznek hiába az orosz riporterek nyugati sajtókonferenciákon, mint az történt a legutóbbi varsói NATO-csúcson, melyet a Russia Today globális tévéállomás is rögzített.
Zoom
A szándékosan csak az orosz újságírónak szót nem adó sajtóeseményről felvett jelenet annyira felháborító, hogy kénytelenek vagyunk felidézni, mit mondott a nyugati újságíróknak június 17-én, a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum végén Putyin elnök. Nagyon, nagyon kínos dolgokat.
Tehát: Vlagyimir Putyin külföldi újságírókkal találkozott és a beszélgetésükön nem hagyott kétséget afelől, hogy a világ olyan ösvényre lépett, amely atomháborúhoz vezethet.
Az orosz elnök ekkor kifakadt, a nyugati újságírókat felelősségre vonva, amiért azok a legnagyobb hazugságokat és félretájékoztatásokat is terjesztik, amelyeket az Egyesült Államoktól kapnak a Kelet-Európába telepített antiballisztikus rakétarendszereikről. Rámutatott arra, hogy az Iránnal kötött atommegállapodás óta egyértelműen hazugsággá degradálódott az az állítás, hogy a rendszer az iráni rakéták ellen irányul. Oroszország egyébként mindig is azt mondta, hogy az ellene irányuló fenyegetés.
Az újságírókat tájékoztatták arról is, hogy a Kreml szerint néhány éven belül az USA a rakétákat ezer kilométer hatótávolságúra terjesztené ki. Ennek következtében az USA és Oroszország közötti nukleáris egyensúly veszélybe kerülne.
Putyin ezt ecsetelve tőle szokatlan módon türelmét vesztve fedte meg az újságírókat azért, mert lustaságuk révén meggyorsítják a nukleáris konfrontációt az amerikai propaganda visszhangozásával.
Azt kérdezte tőlük, miként lehet, hogy nem érzik felelősségük iszonyatos terhét, vagyis azt, hogy segítségükkel a világot visszafordíthatatlan irányba sodorják.
Az orosz elnököt idéző Russia Insider News felteszi a kérdést „Van bárkinek is a lelkiismerete abban a bűzhödt szemétdombon, amelynek a fősodratú nyugati média a neve?”
Amire válaszunk tömören, egyetlen szóval: nincs.
Janits András - Kuruc.info