Tegnap óta az alábbi bejegyzés terjed a Facebookon, nekünk is elküldte egy olvasónk, azzal a kéréssel, hogy derítsük ki, mi az igazság. Megtettük, de nézzük előbb a facebookos szöveget, valamint a rendőrségi közleményt!
Zoom
Korábbi felvétel
Eljött az a nap, amikor az ember azt mondja: elég volt!
2016.07.19-e szégyenteljes nap Békéscsaba és Magyarország történetében!
A csabai menekülttáborban a migránsok rátámadtak az őrző-védő személyzetre, hatalmas verekedés alakult ki, konkrétan életveszélyes helyzetben találták magukat a rendért felelős emberek. Erélyesen felléptek és testi épségüket, életüket is mentve leverték a lázadást!
A mai napon ezért a "parancsra teljesített" fellépésért több embert is elbocsájtottak a rendőrség kötelékéből... és most lehet figyelni: egy pakisztáni migráns feljelentése alapján!
Szégyen! Magyar emberek, magyar családok megélhetése került veszélybe, magyar emberek vesztették el a munkájukat ezért... mert védik a hazát, és ha kell, hát minden áron!
Nekem védjék meg a hazámat, védjék meg a gyerekemet, a páromat az erőszaktól, a terrortól!
Mindenki szégyellje magát, aki ilyen döntést hozott, felelős emberként... magyar emberként!
Rendőrség: nincs itt semmi látnivaló
A Beol.hu-t is megkeresték olvasóik a fenti bejegyzéssel kapcsolatban, ők azonban megelégedtek a rendőrség megkérdezésével.
Tűri Zsanett megyei rendőrségi sajtóreferens az alábbi választ adta nekik:
Az egyik közösségi portálon megjelent híreszteléssel ellentétben 2016. július 19-én nem történt rendbontás a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A bejegyzés írója valótlanul állítja, hogy ezen a napon a menekültügyi őrizetesek és az őrök között verekedés, életveszélyes helyzet alakult ki, amely később lázadássá fajult. Az említett napon személyi sérülés nem történt, és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság állományából több személy elbocsájtására sem került sor. A befogadó központban nyugalom van, a rendőrség az intézményben és a városban fenntartja a rendet.
Zsanett nem bontotta ki az igazság minden részletét
Pontosabban csak arra szorítkozott, mi nem esett meg, arról pedig mélyen hallgatott, ami történt valójában. A befogadóközpontban valóban nem volt verekedés az őrizetesek és az őrök között, valóban nem alakult ki életveszélyes helyzet, és valóban nem volt lázadás. Személyi sérülés sem történt, és több személyt sem bocsájtottak el. Ez az, ami nem történt. És most következzen a központban dolgozó, természetesen névtelenséget kérő forrásaink jóvoltából az, ami történt.
Zoom
Július 13-án 22 órakor a szolgálatban lévő őrök a szabályzatnak megfelelően szobaellenőrzést tartottak. Ilyenkor minden lakónak jelen kell lennie a szobában. Az egyik pakisztáni azonban nem volt ott, mert elindult az ebédlőbe imádkozni. Az egyik őr utánament, és visszahívta.
Ahogy a betolakodó a szoba elé ért, az őr lazán meglegyintette a vállát, de mivel a folyosón biztonsági kamerák is vannak, a pakisztáni ezt kihasználta, és nekicsapta magát az ajtófélfának, hogy azt a látszatot keltse, mintha erővel nekilökte volna az őr. Ebből kerekedett egy vita, majd minden lecsendesedett.
Másnap azonban a pakisztáni panaszt tett, és 70 ember leült a földre az étkezde elé tiltakozni az "erőszak ellen". Emiatt az őrt választás elé állították: vagy marad, de akkor eljárás indul ellene foglalkozás körében elkövetett visszaélés miatt /1-5 év/, vagy közös megegyezéssel távozik. Ő a távozást választotta.
Forrásaink szerint a legfelkészültebb, legtapasztaltabb őrről van szó, aki tudja, hogy miből milyen baj lehet, tehát nem csinál hülyeséget. A szemtanúk azt mondják, teljesen egyértelmű, hogy a pakisztáni húzta bele. Aztán meg közel 70 pofátlan élősködő aláírta, hogy tanúja volt az esetnek - és hát persze hogy az ismeretlen jöttmentnek hisznek...
Úgy tudjuk, az ügy nem zárult le azzal, hogy sikerült egy magyar embert kirúgatni az állásából, a főnökei hivatalból feljelentést tettek, így nyomozni fog az ügyészség.
Helyi informátoraink szerint egyébként folyamatosan próbálkoznak ezzel a trükkel, csak eddig még nem jött ilyen szépen össze nekik. Tudják, hogy a "jogvédők" mellettük vannak, és emiatt félnek a táborparancsnokok is. Az őr tehát a mohamedán pofátlanság, a zsidó terror és az ez előtt meghajló magyar gyávaság miatt veszítette el a munkahelyét, és kerülhet még ennél is nagyobb bajba. Történik mindez az "Európa hőse, az országot a bevándorlóktól megvédő miniszterelnök" által vezetett országban.
(Kuruc.info)