A „Magyar” Távirati Iroda tegnap 17:34 perckor jelentést adott ki ezzel az összefoglalóval:
Két magyar EP-képviselő a Soros Györgyhöz köthető European Policy Institute megbízhatósági listáján
Budapest, 2016. augusztus 22., hétfő (MTI) - Két magyar európai parlamenti (EP-) képviselőt, a DK-s Niedermüller Pétert és az LMP-s Meszerics Tamást nevesíti a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) égisze alatt működő European Policy Institute listája, amely az EP-ben "megbízható szövetségeseknek" tekinti az érintetteket - írta a 888.hu hétfőn.
A szöveg rátér a két magyarországi képviselőre, így: „Meszerics Tamásról és Niedermüller Péterről a 888.hu azt írta: a Soros György szövetségeseként említett mindkét politikus baloldali, ráadásul bevallottan támogatja "az Európai Unió által erőltetett kényszerbetelepítéssel kapcsolatos kvótát".

Az Átlátszó.hu-t ilyen póló megvásárlásával is lehet támogatni - ők legalább nyíltan vállalják
Niedermüller Péterrel kapcsolatban megemlítették, hogy a DK-s politikus megszavazta a Magyarországot szankcionáló Tavares-jelentést, továbbá azt is, hogy helyezzenek kilátásba pénzügyi büntetést az unión belüli migránsok szétosztását elutasító országok körében.
Zoom
Meszerics Tamásról azt írták, hogy felvetette: Európának az eddiginél akár tízszer ennyi menekülttel is boldogulnia kellene. Emellett az LMP képviselője szükségesnek ítélte az uniós migránskvótát és olyan szolidáris európai felelősségvállalást sürgetett, amiben mindenki részt vesz - tették hozzá.”
Az MTI szerkesztője azonnal a térdére csapott: hibázott a 888.hu portál – hívhatja Niedermüllert, aki majd az egész Soros-anyag hitelét kérdésessé teszi.
Erre így került sor:
Niedermüller Péter az MTI megkeresésére azt közölte: a 888.hu munkatársai "valahogy nem figyeltek oda", hiszen a Tavares-jelentés megszavazásakor még nem volt tagja az EP-nek, az pedig eddig is köztudott volt, hogy ő és pártja teljesen mást gondol az európai bevándorlási és menekültpolitikáról, mint a magyar kormány.
Hangsúlyozta: egy nyitott, nyílt és befogadó társadalom pártján állnak, s több, a témát érintő rendezvényt szerveztek a Soros-alapítvány által támogatott civil szervezetekkel és az alapítvány brüsszeli irodájával közösen, de "nincs titokzatos világösszeesküvés".
Niedermüller Péter megjegyezte: se Soros-ösztöndíjat, se a Közép-Európai Egyetemen oktatói állást nem kapott.
A hírt azután azonnal átvette több hazai médium, mindegyike Niedermüller gúnyos szavaival zárva az MTI-anyagot.
Csakhogy a sztorinak itt nincs vége. Messze nincs.
A 888.hu hírét 14:58-kor tette ki.
Csakhogy a Magyar Hírlapban Lovas István ugyanerről a témáról jóval részletesebben, a Niedermüller-hibát nem elkövetve írt. A tükörhegyi sorosistáknak még a lap reggeli számára se kellett várniuk. A lap portálján ugyanis már hajnali 1 óra 25 perckor megjelent a beszámoló arról a 177 oldal terjedelmű „feltérképezésről”, amelyet egy brüsszeli agytröszt készített a Soros számára megbízható európai parlamenti politikusokról. Mégpedig a 888.hu-nál jóval szélesebb körben leplezve le, hogy ott Martin Schulz európai parlamenti elnöktől kezdve a felvidéki és erdélyi magyar nevű képviselőkig kik vannak a listán.
Ami nagyon nem tetszett az MTI-s sorosistáknak. De idegesek voltak, és csak abban bízhattak, hogy az újságírók egyrészt lusták Magyar Hírlapot olvasni, másrészt rájuk várnak, mint éhes csecsemő az anyja tejjel teli mellére, hogy híreket kapjanak szájukba.
És ekkor jött a 888.hu bakija. Lecsaptak rá vércseként, mert így megingatható lett az újabb leleplezett Soros-dokumentum hitele, ha az az ő interpretációjukban lát napvilágot, azaz Niedermüller szokott stílusú reagálásával.
Aki összeveti az MTI-jelentést az eredeti 888.hu forrással még egy sunyiságot felfedez. A 888.hu beszámolójában elsőként Niedermüller neve jön, utána következik Meszericsé.
Az MTI jelentése azonban megfordította a sorrendet („Meszerics Tamásról és Niedermüller Péterről a 888.hu azt írta”).
Mégiscsak kevésbé kínos egy Soros-Meszerics asszociáció, mint egy Soros-Niedermüller.
Alitea Guzmán