Lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le a rendőrök Sopronkövesden és Sopronban.
A járőrök 2016. október 20-án 11 óra 26 perckor megjelentek egy sopronkövesdi lakóháznál, mivel információ merült fel arra, hogy a házban engedély nélkül tartott lőfegyverek találhatóak. A házkutatás során talált puskákat, pisztolyokat és lőszereket lefoglalták, majd a szemle során további adatok merültek fel arra vonatkozóan, hogy egy másik helyszínen is találhatók engedély nélkül tartott lőfegyverek. Az intézkedők Sopronban K. Józsefnél folytatták a házkutatást, ahol szintén fegyvereket és lőszereket találtak.
Zoom
A nyomozók a két helyszínen közel 400 darab lőszert, hat darab pisztolyt valamint - feltehetően II. világháborús - puskákat, géppuskát, géppisztolyt, kézigránátot, robbanóanyagot és robbanószert foglaltak le.
A helyszíni intézkedések során a rendőrök K. József soproni lakost elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították és – őrizetbe vétele mellett – kihallgatták, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.
Zoom
Zoom
A 44 éves férfi a terhére rótt bűncselekményt elismerte, továbbá elmondta, hogy a lőfegyverek és lőszerek nagy részét elhunyt édesapjától örökölte, illetve saját maga is vásárolt olyan lőfegyvereket, melyek hatástalanított állapotban voltak. A fegyvereket, mint gyűjtő tartotta magánál, azokkal nem készült bűncselekmény elkövetésére.
Zoom
A Soproni Rendőrkapitányság K. József ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés büntette, valamint közveszélyokozás bűntett előkészülete miatt indított eljárást, a lefoglalt fegyvereket és lőszereket, pedig később szakértők bevonásával vizsgálják.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy bűncselekményt követ el az, aki engedély nélkül tart lőfegyvert vagy lőszert. A talált lőfegyvert, illetve lőszert haladéktalanul be kell jelenteni a rendőrségnél és ugyanez a teendő lőfegyvertartási engedéllyel rendelkező személy halála vagy szervezet megszűnése esetén. A bejelentett eszközök átvételére és tárolására - jegyzőkönyv kiállításával - a rendőrség intézkedik.
(Police.hu)