A cukros bácsihoz hasonlította az ortodox zsidó körülmetélést végző vallási személyeket, illetve az ortodox körülmetélést támogatókat a norvég Dagbladet című újság karikaturistája, aminek következtében az izraeli CFCA nevű, az izraeli kormányhoz közeli hírportál azonnal fölvette az antiszemiták igen hosszú feketelistájára.
Norvégiában az utóbbi időben bizonyos politikai pártok parlamenti képviselői törvénnyel kívánják megtiltani a zsidóknak és a muszlimoknak a többségi keresztény társadalmat megbotránkoztató vallási rituális vágását és a fiúgyermekek nem orvos általi körülmetélését. A hivatalos zsidóság, elsősorban Izraelben ezt a norvég szándékot, valamint a Dagbladet (Napilap) című újságban kedden megjelent karikatúra szerzőjét természetesen rögtön antiszemita feketelistára tette.
Zoom
A Dagbladet című lapban kedden megjelent karikatúrán balról az első, kipás zsidó férfi táblát tart a kezében, amelyre norvégül ez van írva: „Igen a körülmetélésre!” Míg a közvetlenül mellette álló másik, szakállas, jellegzetes muszlim öltözékű férfi magasba emelt tábláján ez olvasható: „Vallásszabadságot!” A kettőtől jobbra, kissé távolabb egy esőkabátos férfi ezt mondja a zsidónak és a muszlimnak: „Nagyon jól tudom, hogy mit akarnak. Nekem is azt mondta egy láthatatlan férfi, hogy foglalkozzam inkább a gyermekek pöcsével.”
Mi meg kíváncsian várjuk, hogy mikor kér bocsánatot a az Oslóban megjelenő, naponta 75 ezer példányban eladott Dagbladet szerkesztősége, elsősorban a zsidóktól.
El-Kudszi – Kuruc.info