Amint tegnap beszámoltunk róla, az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) állásfoglalása szerint a homeopátiás készítmények bármilyen állítólagos hatása csak a placebohatással magyarázható, sőt e szerek kártékonyak is lehetnek.
Dr. Novák Hunor, aki korábban nyílt levélben ment neki Schobert "Norbi"-nak (mert azt hazudta, hogy citrommal és szódabikarbónával le lehet győzni a rákot), most a Mokkában vendégeskedett. Beszélgetőpartnere dr. Gelléri Julianna fül-orr-gégész, homeopátiás orvos volt, aki szerint a homeopátia valójában "informatikai terápia", a hatóanyagok működését pedig a kvantumfizikával lehet a legjobban elmagyarázni.
Novák Hunor ezzel szemben szerette volna bebizonyítani, hogy a homeopátiás gyógyszer egy blöff, így előhúzott a zsebéből egy üvegcsét.
Ezt tegnap vettem egy kifejezetten homeopátiával foglalkozó gyógyszertárban, személyre szabottan a legerősebb altatószert kértem. Ebből néhány szem a napi adag. Kérdeztem, mi történne, ha véletlenül fél üveget megennék, mondták, hogy abba belehalnék. Úgyhogy ezt a több százszoros mennyiségű altatót most megeszem...
A jelenet 6.40-től látható.
Novák azóta a Facebookon is beszámolt reggeli élményeiről, mint írta, jelenleg "várja a halált", de mindenképpen beszámol állapotáról a mai nap folyamán:
(HVG nyomán)