Sajátosan kanyargó életúttal rendelkező politikust igazolt le a Momentum Pécsett. A SzabadPécs hírportál azzal a címmel tette ki értesülését, hogy Páva Zsolt volt kampányfőnöke, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, Körömi Attila lesz a Momentum egyik baranyai jelöltje 2018-ban. Körömi egyébként 2004-es, Fideszből történt távozásakor a Jobbik képviselőjévé vált, akkor, amikor a párt még benn sem volt az Országgyűlésben, egyben a nemzeti párt pécsi alapszervezetének elnökeként politizált tovább.
Zoom
Körömi Attila (Kép: Hír TV)
A nemrégiben momentumos jelöltté vált Körömi szerint azért esett a választása a friss Momentumra, mert „mindemellett ő azt az általános érzületet tudja támogatni, hogy az országban a gondok és a bajok túlnőttek már a korábbiakon, túlnőttek azon, hogy jobb- vagy baloldali értékrendű-e valaki, túlnőttek a megosztottságon. Nagyon sok ember van az országban ma már, aki azt mondta, elég abból, ami ’90 óta zajlik eben az országban, és ezért tiszta és őszinte politikára van szükség, amit ő a Momentumban lát”.
Az MSZP-s Szilit is támogatta
2006-ban Körömi MIÉP–Jobbik közös jelöltként szerepelt a Jobbik portálján, azonban végül függetlenként indult, és így söpört be 1,9 százaléknyi szavazatot. 2005-ben azzal kerül be a hírekbe, hogy Sólyom László helyett az MSZP jelölte Szili Katalinra adta a voksát az államfőválasztáson, ahogyan a pécsi polgármester-választáson is Szili Katalint támogatta.
2004-es, a Jobbik.hu-nak adott interjúban annak adott hangot, azért esett a választása a Fidesz után a Jobbikra, mert olyan politikai erőben kívánt tovább politizálni, amely markánsan képviseli a nemzeti érdekeket: „Én azért váltottam, mert a Fidesz átalakításának jelentősége mellett meggyőződésem, hogy szükség van olyan pártra, amelyik határozottabban kisebb kockázatok nélkül tudja továbbra is felvállalni és képviselni a nemzeti értékeket és érdekeket” – fogalmazott akkor Körömi. Az MTI szerint pedig azt mondta, „a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz csatlakozva jobban tudom szolgálni a büszke, erős és független Magyarország, a nemzet ügyét”.
"Az ember maximum egyszer válthat pártot"
Körömi Attila mondatai érdekes fényben jelennek meg, hogy a Momentum Mozgalom helyi jelöltje lesz a 2018-as választásokon: „A Jobbikhoz való csatlakozás pillanatában egy dolgot azonnal megéreztem, az ember maximum egyszer válthat pártot. Ennek még lehet oka. De ez többször elképzelhetetlen, még saját oldalon belül is. A megélhetési politizálás ingét az vegye magára, aki úgy érzi.”
(Híradó nyomán)