Karl Lagerfeld divattervező súlyos hibának tartja, hogy Németország egymilliónál is több migránst fogadott be. De persze nem a német nemzet és kultúra védelmében...
Zoom
Lagerfeld egy kedvencével - nem csak a zsidókat, a koncsitákat is lehet félteni Merkel vendégeitől...
A hamburgi születésű, ám már régóta a divatvilág fővárosában, Párizsban tevékenykedő Lagerfeldnek azért nem tetszik a migránsok tömeges befogadása, mert, mint fogalmazott: Berlin, miután "néhány évtizeddel ezelőtt zsidók millióival végzett, most a zsidók ellenségeit fogadta be, közel hasonló arányban, ez pedig elfogadhatatlan".
A holokauszt a legjobb dolog, amit a németek kitaláltak
A divatguru egy francia televíziós csatornán futó beszélgetős műsorban fakadt ki a németországi helyzet miatt. Elmesélt egy történetet egy német nőről, aki befogadott egy angolul kicsit beszélő szíriai fiatalt. A fiú négy nap múlva azt mondta az idősebb hölgynek, hogy a holokauszt a legjobb dolog, amit a németek kitaláltak.
Lagerfeld szerint egyébként nincs gond a migrációval, hiszen a németek már így is több millió embert befogadtak, akik - szerinte - dolgoznak is az országban. De kiemelte: csak azért nincs szükség még egymillió emberre, hogy Merkel nemzetközi megítélése – melyet a görög válság során tanúsított politikája negatívan befolyásolt – jelentősen javuljon.
A műsort követően több száz bejelentés érkezett a francia médiahatóságoz, rasszizmussal és iszalmofóbiával vádolva a divattervezőt. A testület vizsgálatot indított az ügyben.
(The Times of Israel - Híradó nyomán, kép: Independent)