A skóciai Kelvin Holdsworth anglikán főtisztelendő blogposztot írt, amelyben sürgeti egyháza tagjait, imádkozzanak, hogy György herceg homokos legyen, mert ezzel az anglikán egyház arra kényszeríthető, hogy támogassa az azonos neműek házasságát.
Azt írta, a keresztényeknek reménykedniük kell abban, hogy „az Úr megáldja Györgyöt egy kedves, fiatal úriember szerelmével az LMBT-jogok egyházbeli előre vitele érdekében” - írja a blogján Lovas István a The Independent nyomán.
Zoom
Kelvin Holdsworth a Skót Episzkopális Egyház egyik emblematikus fartúrója
A brit sajtó csak az elmúlt napokban kapta fel a glasgow-i Szent Mária-székesegyház homokos elöljárójának bejegyzését, amely valójában januári, és már akkor is frissített változat volt. A buzijogokért való egyházrontási küzdelem kilencedik pontjaként közölte, hogy aki nem vesz részt a felsorolt megmozdulásukban, az még mindig imádkozhat György herceg buzivá válásáért, mert egy királyi esküvő sokat lendítene az ügyön.
Zoom
György herceg buzivá válásáért bizatott imára, de ez persze csak irónia volt
Mások mellett Gavin Ashenden, a királynő korábbi káplánja is kritizálta a buzipluszjogokat egy gyerek rovására követelő véleményt. Szerinte azért imádkozni, hogy a fiatal herceg ne tudja betölteni a jövőben az uralkodóházon belüli alkotmányos és személyes szerepét, a teológiai ekvivalense egy mesebeli rossz tündér átkának. Ashenden valószínűleg beletalált, a szivárványos lelkületű Holdsworth inkább egy aberrált tündérként viselkedik, mint "tiszteletesként".
Zoom
Ehhez hasonló képekkel büszkélkedik a glasgow-i keresztények egyik lelki vezetője
A lelkész a sajtó megkereséseire nem válaszolt, helyette egy újabb bejegyzésben magyarázkodott, hogy csak ironikus spekuláció volt a kifogásolt megjegyzése. (Adja magát a kérdés: akadtak-e elborult követői, akik komolyan vették, és felcsaptak imakommadósnak? De mindenki fellélegezhet: a holokausztról nem találtunk "ironikus" irományt tőle.) A jövőben Holdsworth és "keresztény" elvtársai - az eredeti ironizáláskor 2, most 4 éves - György herceg nélkül kénytelenek folytatni a kampányukat.
(Kuruc.info)