Ahogy pénteken megírtuk, Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalom alá került, mivel a rendőrség és az ügyészség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy felbujtóként közreműködött Fenyő János meggyilkolásában. A sportdiplomata, aki további intézkedésig nem hagyhatja el Budapest területét, és akinek nyomkövetőt kell viselnie, visszautasítja a gyanúsítást.
Korábban a Magyar Idők írta meg, hogy maga Gyárfás fordult a rendőrökhöz még tavaly novemberben azt állítva: megzsarolták egy hangfelvétellel, ami a Fenyő-gyilkossághoz kapcsolódik. A sportvezető feljelentést tett, és a lap szerint azt mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársainak, hogy korábban jelentkezett nála egy ismeretlen férfi, és egy fenyegető üzenetet adott át neki. Ezt követően az NNI március 14-én zsarolás miatt elfogta a szlovák Imrich K.-t, aki kapcsolatban állt a médiazsidó meggyilkolása miatt jogerősen elítélt Jozef Rohác családjával.
A Bors megkereste K.-t, aki a lapnak küldött levelében azt írta, valóban feltartóztatták március 13-án a Nyugati pályaudvarnál, elvitték és meggyanúsították Gyárfás megzsarolásával. Majd így folytatta:
"Ez a legnagyobb hülyeség, amit a rendőrség valaha is produkált! Ez egy sci-fi! Soha, senkit nem zsaroltam. Nem szeretném, ha ehhez bármi közöm is lenne. Nekem mindegy, hogy Gyárfás megdöglik vagy kivirágzik."
(HVG - Bors - MI nyomán)