A 2018-as Pride, magyarul a természetellenes fajtalankodók menete ugyan lezajlott, de a nemzeti ellenállás szervezetei példás összefogásról tettek tanúbizonyságot, kiválóan együttműködtek, megszervezte mindenki a maga feladatát - olvasható a Betyársereg honlapján. Alább Lantos János beszámolójának folytatása.
Zoom
Az Erő és Elszántság az esti órákban szervezett tüntetést, és a Romantikus Erőszak jóvoltából ingyenes koncertre került sor a Budapest Park tőszomszédságában. Becsléseim szerint 400-500 hazafi gyűlt össze az elkordonozott területen, ahol beszédek hangzottak el, Sziva Balázsék pedig elindították a hangtámadást, ami igen sikeres volt, hiszen – mint megtudtuk – a szakállas művésznő/férfi/akármi nem tudta elkezdeni az előre meghirdetett időpontban koncertjét.
A rendőrség ugyanis megkérte őket arra, jó két órával később kezdjék meg programjukat, hiszen, ha egy időben érne véget a hazafiak rendezvénye és a fajtalankodóké, akkor fennállt volna a veszély, hogy azonos időben hagynák el a helyszínt. S akkor viszont nem tudnánk garantálni a résztvevők biztonságát. Bár a rendőri készültség óriási volt, én azt gondolom, ezt értékelhetjük nyugodtan sikernek.
Tyirityán Zsolt úgy fogalmazott beszédében, az a hír járja, a „túloldalon félnek”, majd hozzátette, „ez így van rendjén, a bűnös ismérve az, hogy fél”.
Amit én gondolok az egész jelenségről, az az alábbi videóban megnézhető, azt is el is mondtam a jelenlévőknek:
Summa summarum: kiváló rendezvény volt, köszönjük a részvételt a bajtársaknak, akik ott voltak és akik segítettek a szervezésben. Külön kiemelném Budaházy György és a Romantikus Erőszak zenekar segítségét. De köszönjük lengyel barátainknak is, hogy ellátogattak hozzánk. Ezt az utat kell folytatnunk, és akkor fényesebb jövő előtt áll ez az oldal, mint azt gondolnánk – korai az öröme azoknak, kik már temettek minket.